Haberler

CHP'li Topuz'dan Cumhurbaşkanlığı Seçimine İlişkin Değerlendirme:

CHP Grup Başkan Vekili Ali Topuz, Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Aynı Anlayışta Olduklarının Altını Çizerek, "Biz Başından Beri Anayasanın Öngördüğü Biçimde, Anlayışta Uygun Bir Seçim Yapılmasını Düşündük. Bugün de Öyle Düşünüyoruz. Biz Dayatmaya Karşıyız" Diye Konuştu.

CHP Grup Başkan Vekili Ali Topuz, cumhurbaşkanlığı seçiminde aynı anlayışta olduklarının altını çizerek, "Biz başından beri Anayasanın öngördüğü biçimde, anlayışta uygun bir seçim yapılmasını düşündük. Bugün de öyle düşünüyoruz. Biz dayatmaya karşıyız" diye konuştu.

CHP Grup Başkan Vekilleri Ali Topuz ve Kemal Anadol bugün TBMM'ye gelerek milletvekili kaydını yaptırdı. Kayıt işlemlerinin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan CHP'li Topuz, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı seçimini Anayasa'nın belirlediği çerçeve içinde yapabilmek için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini vurgulayan Topuz, bu konudaki düşüncelerinin toplum tarafından bilindiğini ve değişik bir düşünceye sahip olmadıklarını kaydetti. Topuz, ''Aynı

anlayışımızı sürdüreceğiz. Biz başından beri Anayasanın öngördüğü biçimde, anlayışta uygun bir seçim yapılmasını düşündük. Bugün de öyle düşünüyoruz. Yine dayatmaya karşıyız. Uzlaşma içinde Anayasa'nın temel hükümlerine bağlılığı konusunda hiçbir tereddüt olmayan, Cumhuriyet değerlerini bütünüyle özümsemiş ve onu savunabilecek, onlarla bir sorunu olmayan, saygın bir adayın veya adayların önümüze çıkabileceğini ve onlar içinden seçim yapılabileceğini düşünüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Topuz, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı çıkarıp çıkarmayacağına ilişkin bir soru üzerine de, henüz gruplarının toplanmadığını, partinin yetkili organlarıyla, izleyecekleri yolla ilişkin gerekli saptamaları yapacaklarını bildirdi.

Bu arada, milletvekili kaydını yaptıran CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, 6. kez milletvekili rozeti aldığını açıkladı. Her seçildiğinde milletvekili rozeti aldığını ancak kaybettiğini belirten Anadol, ancak 1973 yılında aldığı İtalyan yapımı ve üzerinde Darphane damgası bulunan ilk rozetini kaybetmediğini bunun antik değeri bulunduğunu söyledi. Anadol, "Bu rozeti kaybedersem bir daha milletvekili olamayacağıma yönelik bir inancım var. Ali Topuz ile ikimiz 12 Eylül'ü yaşadık. O rozetin bizim hakkımız

olduğu halde, zorla elimizden alındığı dönemi biliyoruz. O rozetin değerini başkalarından daha çok algılamaya çalışıyorum. 1973'te milletvekili seçilen ve şu anda Meclis'te olan 4 kişiyiz; Deniz Baykal, Önder Sav, Topuz ve ben" şeklinde konuştu. Anadol'a rozetini CHP'li Topuz taktı.

(DA-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title