Haberler

CHP'li Özyürek, Gül'ün Cumhurbaşkanlığı Adaylığını Değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı Adaylığını Desteklemelerinin Söz Konusu Olmadığını, Ancak DTP ve MHP Desteğiyle Gül'ün Seçileceğinin Anlaşıldığını Söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklemelerinin söz konusu olmadığını, ancak DTP ve MHP desteğiyle Gül'ün seçileceğinin anlaşıldığını söyledi.

Özyürek, Abdullah Gül'ün net olmasa da, cumhurbaşkanı adayı olmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gül'ün aday olacağını aslında çok net şekilde ortaya koyduğunu belirten Özyürek, 'resmen adayım' demeyişinin nedeninin diğer siyasi partilerle görüşmeler yapmak olduğunu söyledi. Gül'ün yaptığı açıklamada, meydanların kendisini istediğini ve AK Parti'nin seçimlerde aldığı sonuçta geçmişte adaylığının önünün kesilmesinin büyük rol oynadığını söylediğini belirten Özyürek, "Bu çerçevede, adaylığını bu

kadar rahat ortaya koyarken belki bazı gruplarla ön görüşmeler yapmıştır ve 367'i bulmakta bir sorun yaşamayacağı anlaşılmaktadır. Bizim kapımızı da çalar, bizimle de görüşmeye gelirse memnuniyetle görüşürüz. Ama bizim tavrımızda bir değişiklik olacağını zannetmiyorum" dedi.

Özyürek, daha önce Abdullah Gül'ün adaylığına karşı çıkarken çeşitli gerekçeler yanında 'milli görüş' geleneğinden gelen birinin 'laik, demokratik cumhuriyeti' benimsememiş, Atatürk ilkelerine yeteri kadar bağlı olmayan birinin cumhurbaşkanı olmasının doğru olmadığını ifade ettiklerini hatırlattı. "Bir seçim geçirilmiş olması Abdullah Gül ile ilgili bu itirazlarımızın ortadan kaldırmaz" diyen Özyürek, CHP'ye verilen oyların da Gül'ün adaylığına karşı verilmiş oylar olduğunu söyledi. CHP'nin Gül'ün

adaylığını desteklemesinin söz konusu olmayacağını belirten Özyürek, "Ama Meclis'te çeşitli gruplar var, DTP ve MHP var, bunlarla her halde bir görüşme yapıldığı, onların Meclis'e gireceği yönünde işaret aldıklarını tahmin ediyorum. Bizim dışımızda bir cumhurbaşkanı seçimi gerçekleşirse Meclis iradesine saygılı oluruz" diye konuştu.

Ufuk Uras'ın da televizyonda cumhurbaşkanlığı seçimi oturumuna katılacağını söylediğini hatırlatan Özyürek, "Onların ya da MHP desteğiyle bu sorunu çözecekler ki bu kadar rahat adaylığını deklare etmiş oluyor" dedi. Gül'ün meydanların kendisini desteklediğini belirterek kendisine güvendiğini söyleyen Özyürek, "Kendisine başarılar dileriz. 367'i bulacağı anlaşılıyor. Dolayısıyla bir kriz çıkmaz. Türkiye'de tekrar bir seçim düşünülmez. AK Parti bu kadar büyük başarıdan sonra tekrar seçime gitmez" diye

konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özyürek, Başbakan Erdoğan'ın daha önce bir listeyle uzlaşma arayacağı yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise, "Abdullah Gül buna karşı diyor ki; artık meydanlar bana öylesine büyük bir destek verdi ki, liste falan olmaz aday benim demek istiyor. Bir kişi ile geldiğinizde o uzlaşma değil dayatma olur. Uzlaşma yapılmayacağı anlaşılıyor" cevabını verdi.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ise cumhurbaşkanlığı seçimi için uzlaşma gerektiğini, tek bir ismin dayatma olacağını söyledi. Sevigen, Gül'ün meydanları gerekçe gösterdiğini belirterek, cumhuriyet mitinglerinde de milyonlarca kişinin Gül'ün cumhurbaşkanlığını istemediğini söylediğini dile getirdi.

(MÜG-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Euroleague dörtlü finalde (Final Four) finale çıktı mı, elendi mi? TV8.5 canlı izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) 8 Mayıs TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! Real Madrid Bayern Münih maçını şifresiz veren kanallar! Real Madrid Bayern Münih maçı nereden izlenir, hangi kanal veriyor? Fenerbaçe Monaco Eurolig serisi kaç kaç, kim önde? Monaco Fenerbahçe Beko maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Monaco Fenerbahçe Beko Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Real Madrid Bayern Münih maçı CANLI izle! 8 Mayıs R. Madrid B.Münih maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Karagümrük Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Karagümrük TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Dzeko sakatlandı mı, derbi oynamayacak mı 2024? Karagümrük Trabzonspor maçı CANLI izle! 8 Mayıs Karagümrük TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Fatih Karagümrük Trabzonspor ilk maç kaç kaç bitmişti? Trabzonspor Karagümrük ZTK yarı final ilk maç sonucu! 10 Mayıs'ta okullar tatil mi, Cuma günü okul yok mu? 19 MAYIS RESMİ TATİL Mİ? 19 Mayıs okullar tatil mi, yarım gün mü? 19 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Süper Lig şampiyonu ne kadar kazanacak 2024? New York Knicks Indiana Pacers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 9 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! EXXEN canlı maç izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 8 Mayıs EXXEN spor canlı izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title