Haberler

CHP'li Ören Açıklaması

"İstanbul'dan Turgutlu'ya kadar her yerde imar yolsuzluğu yaşanıyor"

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, İstanbul'dan başlayan imar yolsuzluğunun ilçelere kadar yayıldığını söyledi.

Ören, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Turgutlu'da AK Parti'li Belediye Başkanı Serhat Orhan'ın imar değişikliğiyle akrabalarına büyük rant sağladığını iddia etti. Turgutlu Belediyesi'ndeki imar yolsuzluğunda adı geçen 70 yaşındaki Münibe Çınar'ın, Belediye Başkanı Serhat Orhan'ın ağabeyi Ahmet Mithat Orhan'ın kayınvalidesi olduğunu, İstanbul'da yaşadığını ve bin 80 lira emekli maaşı aldığını anlatan Ören, yolsuzluğa konu olan arsanın Münibe Çınar ve başka bir kişi tarafından bir milyon 200 bin liraya satın alındığını söyledi,

Arsanın imar durumunun Turgutlu Belediyesi tarafından  değiştirildiğini, komşu parsellerde  3 kat olan iznin burası için 6 kat olarak uygulandığını anlatan Ören, "100 daire yapılacak arsaya 210 daire yapılmış, arsa ortaklarına 44'er daire düşmüştür. Turgutlu'nun en güzel yerinde olan bu sitedeki daire fiyatı 400 bin liradır. 600 bin lira karşılığında her bir ortak, 13 milyon liralık servete sahip olmuştur. CHP ve MHP'li belediye meclis üyeleri bu imar değişikliğine karşı çıkmışlardır. Ancak akrabalık ilişkisi gizlenerek bu iş yapılmıştır. Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunuldu. Böyle bir kazanç hiçbir yerde yoktur. Milletvekili maaşları çok konuşuldu. 4 yıl vekillik yapan bir kişi 400 bin lira alır. Ama Turgutlu'daki imar yolsuzluğunda elde edilen kazanç için 110 yıl vekillik yapmak gerekir" diye konuştu.

Turgutlu Belediye Başkanı Orhan'ın yeniden aday gösterildiğini belirten Ören, konunun takipçisi olacaklarını, "ellerinde farklı belgelerin de olduğunu ve kamuoyuyla paylaşacaklarını" söyledi.

Ören, imar yolsuzluğunun bugün geldiği durumu muhalefet milletvekillerinin değil, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın ifade ettiğini söyledi. Ören, "Rabia" işareti yaparak, "Belediye başkanları bu işaretin şifresini çözdü; 'Rabbim hep bana, hep bana'ya döndü. Turgutlu'da yapılan da bunlardan biridir" dedi.

Türkiye'de ekonomik kriz olduğunu, dolar ve Avro'nun yükseldiğini, bunun piyasaları olumsuz etkilediğini anlatan Ören, iktidarın kendi içindeki bu kavgaları gidermemesi halide durumun daha da kötü olacağını ileri sürdü. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Hasan Ören Ak Parti İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title