Haberler

CHP'li Erol'dan Terör Örgütü PKK'ya Sert Tepki

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, "Ben bu ilin milletvekiliyim. Bedel ödeteceklerse buradan meydan okuyorum, bana ödetin.

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, "Ben bu ilin milletvekiliyim. Bedel ödeteceklerse buradan meydan okuyorum, bana ödetin. Öğretmenlerimize, insanlarımıza değil" dedi.

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde düzenlenen Dut ve Peynir Festivali'nde katılan CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, 23 yaşındaki öğretmen Necmettin Yılmaz'ı şehit eden terör örgütü PKK'ya meydan okudu. Erol yaptığı konuşmada, "Belki de Tunceli tarihinde, Dersim tarihinde Cumhuriyet Halk Partililer olarak ilk defa bir isyanı sokağa döktük. Necmettin öğretmenimizin terör örgütünce katledilmesine isyan ettik. Tunceli'de 'yeter' dedik. Yürüdük ve isyan ettik. Çünkü bu topraklar bizim için, geçmişimizin, tarihimizin doğamızın, geleneklerimizin, kültürümüzün, inançlarımızın toprağı. Bu topraklara sığınan hiçbir insan tarih boyunca katledilmemiştir. Sahip çıkılmıştır. ve Necmettin'imizin kanı, terör örgütlerince Dersim topraklarında döküldü. Bu bizim kültürümüze sıkılan bir kurşundur. Bu bizim inançlarımıza sıkılan bir kurşundur. Bu Anafatma'nın, Düzgün Baba'nın, Munzur Baba'nın inançlarına sıkılan bir kurşundur. Asla kabul etmiyoruz. Bu kent bir terör kenti değildir. Bir özgürlükler şehri ve bir Cumhuriyet kentidir. Bizim ilkemiz, bizim davamız Mustafa Kemal'in inançlarıdır. Cumhuriyetin temel değerleridir. Bunları bilmeyenlere artık boyun eğmeyeceğiz. Ben bu ilin milletvekiliyim. Değerli hemşehrilerim. Bedel ödeteceklerse buradan meydan okuyorum, bana ödetin. Öğretmenlerimize değil, insanlarımıza değil, esnafımıza değil, muhtarlarımıza değil, köylümüze değil. Düşünün ki Gümüşhane'de bir inşaat işçisi yememiş, içmemiş, evladını büyütmüş ve o evladını öğretmen yapmış. ve öğretmenlik Dersimliler için, Tuncelililer için kutsal bir meslektir. Çünkü biz; 'bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' diyen Hz. Ali'ye inanan bir toplumuz. Şimdi Hz. Ali'nin bile kırk yıl kölesi olacağı bir insanı siz katledersiniz. Bunu asla kabul etmeyiz" diyerek tepkisini dile getirdi.

(Sezai Akın / İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Gürsel Erol Tunceli PKK Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

title