Haberler

CHP: "Gül'ün Görevi Bitmiştir. İstifa Etmelidir"

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Tartışmalarının Asıl Bundan Sonra Başlayacağını Kaydederek, "Abdullah Gül'ün, Görevi Bugünden Sonra Sona Ermiştir. Hemen İstifa Etmesi Gerekir. Görev Süresi Artık 7 Yıl Değildir. 5 Yıl da Değildir. Bu Referanduma Göre Görevi Sona Ermiştir" Dedi.

-CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı tartışmalarının asıl bundan sonra başlayacağını kaydederek, "Abdullah Gül'ün, görevi bugünden sonra sona ermiştir. Hemen istifa etmesi gerekir. Görev süresi artık 7 yıl değildir. 5 yıl da değildir. Bu referanduma göre görevi sona ermiştir" dedi.

-CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol ise, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muharrem Aydın'ın, referandum seçimlerinde taraf olduğunu savunarak, istifa etmesini istedi.

ANKARA (ANKA) - CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, "Abdullah Gül'ün, görevi bugünden sonra sona ermiştir. Hemen istifa etmesi gerekir. Görev süresi artık 7 yıl değildir. 5 yıl da değildir. Bu referanduma göre görevi sona ermiştir" dedi. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol da, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)Başkanı Muharrem Aydın'ın, referandum seçimlerinde taraf olduğunu, hali ve tavırlarıyla bir hakim gibi değil, politikacı gibi hareket ettiğini savundu. Anadol, Aydın'ın halkın güvenini sarsacak beyanlar verdiğini söyledi. Anadol, YSK Başkanı referandumla ilgili sorumsuz ve güveni sarsacak beyanlarda bulunduğunu öne sürerek Aydın'ı istifaya çağırdı.

CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol ve Kemal Kılıçdaoğlu, Meclis'te düzenledikleri ortak basın toplantısında, Pazar günü yapılan referandumla ilgili parti görüşlerini aktardılar.

Anadol, referandum oyu kullanılırken, sandık kurullarının oluşturulmadığını, oy kullanımı sırasında sandık görevlileri ve vatandaşlar arasında yaşanan tartışma ve şikayeti YSK'nın dikkate almadığını ifade etti. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde oy kullanılmak için vatandaşa verilen mühürlerin birbirlerini tutmadığını belirten Anadol, "İzmir'de oy kullanmak için vatandaşa verilen mühürde 'evet', Ankara'da ise, 'tercih" yazan mühürler kullanıldı. YSK Başkanını aradım mühürler niye her yerde aynı değil sordum. Bana, 'ne var ki bunda' şeklinde cevap verdi. Bu vatandaşları evet yönünde oy kullanmaya yönlendirmektir" dedi.

-CUMHURBAŞKANI TARTIŞMALARI BUNDAN SONRA BAŞLAYACAK

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title