Haberler

CHP Genel Sekreteri Tekin, İzmir'de Açıklaması

"(Ekmeleddin İhsanoğlu'nun) Geçmiş dönemine bakıldığında ne cumhuriyet değerleri ne Kürtler ne Aleviler ne farklı yaşam biçimine sahip olanlarla ilgili negatif cümlesi yoktur"

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde CHP'nin, uzlaşma kültürünün mimarı olduğunu belirterek, MHP ile cumhurbaşkanı adayı olarak önerdikleri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, geçmişinde, "Cumhuriyet değerleri, Kürtler, Aleviler ve farklı yaşam biçimine sahip olanlar"la ilgili negatif cümlesinin bulunmadığını söyledi.

Partisinin Karabağlar İlçe Teşkilatınca düzenlenen, 30 Mart seçimlerinde görev alan partililere teşekkür belgesi verilen törene katılan Tekin, CHP'nin tüm kademelerinde görev yaptığını belirtti.

Tekin, Türkiye'de genelde iktidardan inen siyasi partilerin, kısa sürede güçlerini kaybedip kapanma noktasına geldiğini anlatarak, "Ama CHP, Türkiye var oldukça var olacaktır" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin, iç ve dış meselelerde telafisi çok zor noktaya geldiğini ileri süren Tekin, şunları söyledi:

"CHP'nin, özellikle dış politika konusunda deneyimi, tecrübesi ve hassasiyeti gereği tüm uyarılarını, iktidar yok saydı. Yasama, yürütme ve yargının ayaklar altında olduğu, iktidarın bile kendisini güvende hissetmediği dönemi yaşıyoruz. 76 milyon yurttaş, ülke iktidarını yöneten insanın güvence olduğunu varsayıyordu. Güvence sayılan insanlar, kumpas kurulduğunu, tuzak kurulduğunu ifade ediyor. Bu ülkenin Başbakanının dinlenmemesi gerekiyor, dinlenirse ciddi meselelerle karşı karşıya kalabiliriz. İçişleri Bakanı, (Bu alçakça tuzak, 76 milyona yapılmıştır) diyor. Bu tuzağı, CHP'nin eski Genel Başkanına, MHP'li milletvekillerine, İzmir Belediyesine, muhalefete yaptığınızda, o zaman niye sesiniz çıkmıyordu da Başbakan dinlenince sesiniz çıkıyor. 2011'de Başbakan ve yakın çevresinin nasıl dinlendiğini sormamıza rağmen işlem yapamadılar. O gün kendileriyle suç ortağı olanların hiçbirine soruşturma açamadılar, yarın da açamayacaklar yarın da hesap soramayacaklar."

Gürsel Tekin, uygulanan politikalarla Orta Doğu'daki ülkelerin Türkiye'yi "Düşman" ilan eder hale geldiğini iddia ederek, "Başbakan, 15 yaşında ekmek almaya giderken maalesef polis kurşunlarıyla hayatını kaybetmiş çocuğa, 'terörist' derken, Orta Doğu'yu kana bulamış, binlerce Türk'ü Orta Doğu coğrafyasında rehin alan IŞİD'e, 'terör örgütü' diyemeyeceği noktaya gelmiş. Türkiye, hiç bu kadar çaresiz kalmamıştı" diye konuştu.

Türkiye'nin iç ve dışarıdaki sorunların üstesinden gelmesi gereken önemli süreçle karşı karşıya bulunduğunu, geçmiş dönemlerde uzlaşma kültürü sağlanamadığı için darbeler yaşandığını dile getiren Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili cesur davranıp uzlaşma kültürünün mimarı olduğu" için teşekkür etti.

Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Yasama, yürütme ve yargıyı tanımayacağı, klasik cumhurbaşkanı olmayacağı, yasal değişiklik olmasa da kendi yöntemiyle başkanlık sistemiyle Türkiye'yi yönetmek istediğini" söylediğini ileri sürerek, şunları kaydetti:

"Tüm meselelerin karşısında, CHP'nin duyarsız davranması, düşünülemez. CHP'ye düşen, uzlaşma kültürünün mimarı olmaktı. Kaygılar, eleştiriler, tartışmalar olabilir ama şuna inanın, kaygı taşıyan insanların Kılıçdaroğlu'na güvenmeleri gerekiyor. CHP'nin, bugün MHP ve farklı siyasi partilerle Türkiye kamuoyuna sunmuş olduğu Ekmel Bey, demokrasi, eşitlik, özgürlük, kadın eşitliği, yasama, yürütme ve yargı konusunda ne kadar hassasiyet taşıyorsanız, o kadar taşıyor. Geçmiş dönemine bakıldığında ne cumhuriyet değerleri ne Kürtler ne Aleviler ne farklı yaşam biçimine sahip olanlarla ilgili negatif cümlesi yoktur. Türkiye'nin birlik ve beraberliği için beraber mücadele edeceğiz. İnşallah 30 Mart'ta yazdığınız zaferi, 10 Ağustos'ta ilk turda yazacağınıza inanıyorum."

Gürsel Tekin, yazlıklara gidenlerin, seçimde ikinci adres gösterip oy kullanabileceğini, bunun için 28 Haziran'a kadar seçim kurullarına başvuru yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Ali Engin ve Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da katıldı. - İzmir

Kaynak: AA / Politika

Ekmeleddin İhsanoğlu Gürsel Tekin Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title