Haberler

Chp Genel Başkanı Baykal, Diyarbakırspor'Un Olaylı Maçlarını

"kendi Aramızda Maç Yapamaz Hale Geldik"

"KENDİ ARAMIZDA MAÇ YAPAMAZ HALE GELDİK"

Diyarbakırspor'un Süper Lig'de son günlerde yaşadığı kötü olaylara bugün Cumhuriyet Halk Partisi'nin grup toplantısında yaptığı konuşmada değinen genel başkan Deniz Baykal, millet olarak oynanan oyuna düşülmemesi gerekildiğini söyledi.

Futbol maçlarının etnik çatışmalara dönüştürülmemesi gerektiğini vurgulayan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, "Spor karşılaşmaları zaman zaman çığırından çıkıyor. Bu konuya biz şahit oluyoruz ve sıradan bir yöresel çatışmanın ötesine geçme tehlikesini fark etmemiz gerekiyor. Futbol maçlarını, etnik husumet, etnik karalama, etnik düşmanlık aracı haline dönüştürmemek herkesin temel görevi ve sorumluluğudur. Futbol Federasyonunun, hakemlerin, sporcuların, seyircilerin, tuzağa düşmemesi gerekiyor. Umarım sezon sonu lig barış içinde tamamlanır. Yanlış yapanlar hakkında gereken kararlar alınır. Ama bir tasfiye sonucu ortaya koyacak, üzüntü verici kırılganlıklara yol açacak gelişmeler umarım ortaya çıkmaz. Diyarbakırspor yöneticilerine de çok büyük görev düşüyor. Onların da bu konuda gereken anlayışı ve duyarlılığı sergilemelerini bekliyorum. Kendi aramızda futbol maçı yapamaz hale düşmemeliyiz. Bizi buraya düşürmek isteyenlerin oyununu hep beraber bozmalıyız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title