Haberler

CHP: Erdoğan Başkomutan Olamaz

CHP Merkez Yönetim Kurulu'nda, Başbakan Erdoğan'ın Olası Cumhurbaşkanı Adaylığına Tepki Gösterilirken, "Anayasa'ya Göre Cumhurbaşkanlığı Makamında Oturan Kişi Aynı Zamanda Başkomutanlık Görevini Üstlenir.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın olası Cumhurbaşkanı adaylığına tepki gösterildi.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre, MYK üyeleri, Erdoğan'ın Türk Bayrağı önünde "kurban olam ayına yıldızına" sloganlı reklam kampanyasını eleştirerek, "Bu afişler Türkiye'nin bir coğrafyasında var bir başka coğrafyasında yok. Başbakan, ayına yıldızına ülkenin bir coğrafyasında kurban oluyor, bir başkasında değil. Anayasa'ya göre cumhurbaşkanlığı makamında oturan kişi aynı zamanda başkomutanlık görevini üstlenir. Bunlar ortadayken Başbakan başkomutan olamaz" görüşünü dile getirdi.

BAYKAL KAMUOYUNA ANLATMALIYIZ

Baykal da, bu görüşe destek vererek, bütçe konuşmasında Erdoğan'ın neden cumhurbaşkanı olamayacağına ilişkin gerekçeleri sıraladığını anımsattı ve "Başbakan terör konusundaki tavrıyla, başlattığı alt- üst kimlik tartışmasıyla ve Kıbrıs konusunda gösterdiği yaklaşımla Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ayrı noktada olduğunu gösterdi. Kamuoyuna cumhurbaşkanlığı seçiminin başkomutanlık boyutunu da anlatmalıyız" dedi.

İLLERE SORULDU

Öte yandan, parti yönetimi, Doğu ve Güneydoğu'daki parti il başkanları ile temasa geçerek, Erdoğan'ın Türk Bayrağı önündeki afişlerinin asılıp asılmadığını sordu. Bazı illerde bu afişlerin bugün asılmaya başladığı öğrenildi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title