Haberler

Chomsky'nin Kitabına 6 Yıla Kadar Hapis İstemi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Tarafından Hazırlanan İddianamede, Aram Yayınevi Tarafından Yayınlanan Kitabın İncelendiği Ve Suç Unsurlarına Rastlandığı Anlatıldı. Kitapta "Saddam Hüseyin Ve Irak 1990'lı Yıllarda Amerika'nın Hedefi Haline Geldiğinde Türkiye Bir Müttefik Ve Uydu Devletti Ve Kürt...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Aram yayınevi tarafından yayınlanan kitabın incelendiği ve suç unsurlarına rastlandığı anlatıldı. Kitapta ¨Saddam Hüseyin ve Irak 1990`lı yıllarda Amerika`nın hedefi haline geldiğinde Türkiye bir müttefik ve uydu devletti ve Kürtlere karşı büyük bir etnik temizliğe giriştiği aynı yıllarda ABD bu ülkenin başlıca silah tedarikçisi konumuna gelmişti… Medya, Türk operasyonları için `soykırım` sözcüğü nadiren kullandı… Medya, 1998-1999`da Sırpların Kosovalı Arnavutlara yaptığı kötü muamelelere büyük ilgi ve öfke duymuştu. Oysa bu muamele 1990`lar da Türkiye`nin Kürtlere yaptıkları ile karşılaştırıldığında büyük bir kesinlikle söyleyebiliriz ki aynı aşırılıkta değildi¨ şeklinde anlatımların yer aldığı ifade edildi.

Kitapta yazılanların hem TCK 301. maddesinde belirtilen Türklüğü ve Cumhuriyeti, TBMM`yi aşağılar nitelikte olduğu, hem de 216/1 maddesinde belirtilen halkı kin ve düşmanlığa tahkir veya aşağılanma suçunu da oluşturduğu kaydedildi.

İddianamede, ¨Bir yandan Türkiye Cumhuriyeti, vatandaşlarına karşı soykırım yapmakla suçlanmakta, bir yandan da bölge halkını kin ve düşmanlığa tahkir eder nitelikte görülmektedir. ¨ denildi.

Fatih Taş, suçlamayı kabul etmeyerek, kitabın yayın haklarının alındığını, kitabın 1987`de yazıldığını ve 2001 yılında güncellendiği söylediği kaydedildi. Taş`ın ayrıca, kitabın orjinal İlk baskısında bu bölümlerin olmadığını daha sonra geçen dönem içerisinde olanların kitabın başlangıç bölümüne eklendiğini ifade ettiği vurgulandı. Şüpheliler Ömer Faruk Kurhan ile Lütfü Taylan Tosun`ın da kitabı yayına kendilerinin hazırladıklarını söyledikleri belirtildi.

Yayınevi sorumlusu Fatih Taş ile kitabı yayına hazırlayan Kurhan ve Tosun`un TCK 301/1 ve 216/1 maddeleri uyarınca 6 yıla kadar hapsi istendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title