Haberler

Chapecoense için TFF'den Mesaj! Chapecoense'nin Tarihi

Güncelleme:

Chapecoense için TFF bir başsağlığı mesajı yayınlandı. Chapecoense takımının futbolcularının da içinde bulunduğu Bolivya Kolombiya uçağı, 81 yolcusuyla düşmüş uçaktan sadece 5 kişi sağ kurtulmuştu.

Chapecoense için TFF bir mesaj yayınladı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Brezilya takımlarından Chapecoense'yi taşıyan uçağın düşmesinin ardından bir mesaj yayınladı. Federasyonun resmi internet sitesinden yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verildi: "Güney Amerika Kupası final karşılaşması için Kolombiya'ya giden Brezilya ekibi Chapecoense'yi taşıyan uçağın düştüğünü büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Korkunç kazada hayatını kaybedenler için derin üzüntümüzü belirtir; Brezilya Futbol Federasyonu, aileleri, sevenleri ve spor camiasına başsağlığı dileriz." Kolombiya'da düşen uçakta yer alan futbolcular arasında, bir dönem Atletico Madrid'de forma giyen Cleber Santana da bulunuyordu.

CHAPECOENSE TAKIMI HAKKINDA BİLGİLER

Chapecoense, Brezilya'nın güneyinde Santa Catarina eyaletinin Chapeco şehri takımıdır. Brezilya birinci ligine 2014'te, yaklaşık 36 sene sonra ilk defa katılmıştır. Bu başarısını Copa Sudamericana finallerine kalarak pekiştirdi. Geçen hafta Arjantin'in San Lorenzo takımını yenerek büyük ses getirmişlerdi. 1973 yılında kurulan futbol kulübü, aynı zamanda FUTSAL'da da aktiviteler göstererek 2 eyalet şampiyonluğu elde etti. Kulüp genelinde toplamda 4 eyalet şampiyonluğu başarısı var. Son olarak 2011 yılında şampiyonluk kazanıldı. Yaklaşık 2 senedir 1. ligte mücadele eden futbol takımının stadyumu ise Arena Conda. Chapecoense takımı futbolcularını taşıyan Bolivya Kolombiya uçağı düştü. Uçakta 72 yolcu 9 mürettebat bulunuyordu. Yolcular arasında Chapecoense takımı futbolcuları da vardı. Chapecoense futbolcularının yarın Güney Amerika Kupası maçına çıkacaklardı.



Kaynak: Haberler.com / Gündem

Kolombiya Bolivya Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title