Haberler

    Cezayir Cumhurbaşkanı'ndan Dünya Kupası'nda Zafer Talebi

    Cumhurbaşkanı Buteflika, "Çöl Savaşçıları" lakaplı Cezayir Milli Takımı'ndan, 1982’de Dünya Kupası maçında Almanya karşısında elde edilen başarının tekrarlanmasını istedi.


    Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika, Cezayir Milli Takımı'ndan, 1982 Dünya Kupası’nda Almanya’ya karşı elde edilen ve “Gijon Destanı” olarak anılan başarıyı yinelemesini talep etti.

    Cezayir resmi ajansı APS’de yer alan habere göre, Buteflika, “Çöl Savaşçıları” lakaplı Cezayir Milli Takımı oyuncularına gönderdiği mektupta,1982’de İspanya’da düzenlenen Dünya Kupası'nda Gijon kentinde Almanya’ya karşı elde edilen zafere yeniden kazanma çağrısında bulundu.

    Buteflika, mektubunda, "Seleflerinizin, aynı mübarek ramazan ayında aynı takıma karşı 1982’de Gijon’da elde ettiği zaferi sizin de kazanabileceğinize inanıyorum. Geçmiş maçlar size, güçlü olduğu düşünülen takımların değil iradesi, becerisi ve zekasıyla fark yaratan takımların kazandığını gösterdi” ifadesini kullandı.

    Cezayir, 1982 FIFA Dünya Kupası karşılaşmasında Gijon'da Almanya’yı 2-1 yenmişti. Söz konusu galibiyet, basında “Gijon Destanı” olarak ünlenmişti.

    Brezilya'da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası H Grubu maçlarında bu akşam Cezayir ile Almanya milli takımları karşılaşacak.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    İspanya Almanya Cezayir Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title