Haberler

Cezaevlerindeki Açlık Grevlerine Destek

BDP Didim İlçe Örgütü üyeleri, cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla 1 günlük sembolik açlık grevine başladı.

BDP Didim İlçe Örgütü üyeleri, cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla 1 günlük sembolik açlık grevine başladı.

Ülke genelinde bazı cezaevlerinde sürdürülen açlık grevine Didim'den sembolik destek geldi. BDP İl Örgütünün organizasyonunda Aydın ilçelerinde başlatılan 1 günlük sembolik açlık grevleri, Didim'de de gerçekleştirildi. Bugün saat 18.00'de parti binasında başlatılan 24 saatlik açlık grevine, 6'sı bayan toplam 10 kişi katıldı. Açlık grevine ilçedeki bazı siyasi partilerin ve sendikaların temsilcileri de destek verdi.

Basın açıklaması yapan BDP Didim İlçe Başkanı Ayfer Demirel, "65 cezaevinde, içinde milletvekillerimizin de bulunduğu binlerce siyasi tutsağın başlattığı açlık grevleri, dönüşümsüz ölüm orucuna dönüşmüştür. İçinde bulundukları tüm olumsuzluklara rağmen, insani ve vicdani taleplerle yola çıkan arkadaşlarımız; tek seçenekleri olan açlık grevleri ile bedenlerini ölüme yatırmışlardır. Bizim buna sessiz kalmamız düşünülemez. Onların şiar ettiği temel talepler, bizim de temel taleplerimizdir" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Didim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title