Haberler

Çevre Ve Orman Bakanı Pepe Kocaeli'nde: - ''gecekondu Kültürünü Terk Etmemiz, Çarpık Kentleşmeyi Bitirmemiz Lazım''

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, ''Gecekondu kültürünü terk etmemiz, çarpık kentleşmeyi bitirmemiz lazım'' dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, ''Gecekondu kültürünü terk etmemiz, çarpık kentleşmeyi bitirmemiz lazım'' dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Kocaeli'ndeki ziyaretinin ikinci gününde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesince, ''Örnek Mahalle'' olarak belirlenen Körfez Mahallesi'nde yapılan çalışmaları inceledi ve vatandaşlarla sohbet etti.

Pepe, Türkiye'nin geliştiğini, büyüdüğünü, bahçeye diktikleri gül fidanının büyümesi, yeşermesi gibi gördüklerini belirterek, ''Kocaeli de bundan nasibini alarak, Avrupa kenti olma yolunda ilerliyor. Gecekondu kültürünü terk etmemiz, çarpık kentleşmeyi bitirmemiz lazım. Popülizmle, (bu mahalle bize oy verdi, bu mahalle bize oy vermedi) düşüncesiyle hizmet edilmesi mantığından uzaklaşılması gerekir'' diye konuştu.

Popülizmden uzak, tüm vatandaşlara yönelik hizmet anlayışına sahip olduklarını ifade eden Pepe, şunları söyledi:

''Bu yaklaşımı biz başlattık. Bu yeni bir milat oldu. Kocaeli'nde de bir zamanlar tabelalar dikilirdi, yapılmayan işler yapılmış gösterilirdi. Ama artık belediyemiz, tabela dikmeden yaptığı işlerle çalışmalarını anlatmayı başarıyor.

Bu mahalle gibi tüm mahalleler de örnek olmalı. Artık, Avrupa kenti yolunda adımlar atılmalı. Kentlerimizi modern ve çağdaş yapıya kavuşturmalıyız.''

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da Türkiye'de örnek sayılabilecek bir bütünlük içerisinde, güzel çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Alt ve üstyapısıyla Kocaeli'nin makus talihini değiştirecek yatırımlarda bulunduklarını ifade eden Karaosmanoğlu, ''Kocaeli'nin her tarafını dantel örer, nakış yapar gibi işliyoruz. Kent merkezinde yaptığımız birçok çalışmayı köylerimizde de yapıyoruz'' dedi.

Bakan Osman Pepe, daha sonra Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Arama Kurtarma Timi tarafından (GESOTİM) düzenlenen sünnet şölenine katıldı.

Kocaeli Valisi Erdal Ata, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun da katıldığı Gölcük Kriz Merkezindeki sünnet töreninde Pepe, sünnet olan 25 çocuğa çeşitli hediyeler dağıttı.

Bakan Pepe, Gölcük Belediyesince, Kavaklı sahilinde yapımı devam eden 'Kavaklı Sahil Düzenleme Projesi'ni yerinde inceledi. Proje çerçevesinde sahile dikilen palmiye ağaçlarının birbirlerine çok yakın dikildiğini ifade eden Pepe, projenin yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Sahildeki bir kafeteryada bir süre dinlenen Pepe, burada diğer yetkililerle birlikte dondurma yedi. Dondurma yerken fotoğrafının çekilmesini istemeyen Bakan Pepe, AA muhabirinden fotoğraf makinesini istedi ve ''Dondurma yerken fotoğraf nasıl çekiliyormuş görün'' diyerek, gazetecilerin fotoğraflarını çekti.

Bakan Pepe, daha sonra sahildeki çocuk parkında torunu ile vakit geçiren bir kişi ile sohbet etti. Bu vatandaşın torunla vakit geçirmenin çok zevkli olduğunu belirtmesi üzerine Pepe, ''Ben de torun bekliyorum'' dedi.

AK Parti Gölcük ilçe Yöneticileri ve partililerle basına kapalı toplantı yapan Pepe, daha sonra Karamürsel'e hareket etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title