Haberler

Cem Özdemir: Anayasa Çalışması Büyük Fırsat

Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu Üyesi Cem Özdemir, AB'nin Gözünün Türkiye'de Üstünde Olduğunu Belirtti 'Hükümetin Anayasa Çalışmaları, 12 Eylül Mirasının Kalkması İçin Çok Büyük Fırsat' dedi.

-Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu üyesi Cem Özdemir, AB'de herkesinin gözünün Türkiye'de üstünde olduğunu belirterek "Hükümetin Anayasa çalışmaları, 12 Eylül mirasının kalkması için çok büyük fırsat" ifadesini kullandı.

BRÜKSEL (ANKA) - Avrupa Parlamentosu (AP) Yeşiller Grubu üyesi Cem Özdemir, AB'de herkesin Türkiye'de reformların hangi hızla devam edeceğini merak ettiğini belirterek "AB'de herkesin gözü Ankara'nın üstünde" diye konuştu. Özdemir, "Hükümetin Anayasa çalışmaları, 12 Eylül mirasının kalkması için çok büyük fırsat" ifadesini kullandı.

Türkiye'de son gelişmeler üzerine ABHaber'e bir mülakat veren Cem Özdemir Türkiye'de mevcut olan istikrarın devam etmesinin önemli olduğuna dikkati çekerek Türk hükümetinin, uzun vadedeki hedefinin, AB ile müzakereleri istikrarlı bir şekilde sürdürülmesi olması gerektiğini söyledi.

"AB'de herkesin gözü, Ankara'nın üstünde" diyen Özdemir, "Eskiden böyle değildi, hükümet halktan güven oyu aldı.Şimdi herkes reformların hangi hızla devam edeceğini merak ediyor" dedi.

Cem Özdemir, Türk hükümetinin Anayasa değişikliği çalışmalarına değinirken de "Hükümetin Anayasa çalışmaları, 12 Eylül mirasının kalkması için çok büyük fırsat" ifadesini kullandı.

Gündemde önemli konuların olduğunu belirten Özdemir, bu çerçevede TCK'nın 301. maddesi ve Vakıflar Yasası gibi konulara dikkat çekerek "Bu reformlar ile ilgili gelişme sağlanırsa AB'nin Türkiye üzerindeki baskısı azalır" şeklinde konuştu.

-"PAPADOPULOS'DAN BİR ŞEY OLMAZ"-

Kıbrıs konusunda gerçekçi olmak gerektiğini de ifade eden Cem Özdemir, Türkiye ve Yunanistan'daki seçimlerin ardından Rum Kesimi'nde de seçimlerin olacağına işaret etti. Özdemir şunları söyledi:

"Seçimler sonrası Papadopulos değişirse tarafların biraraya gelmesi iyi olur. Şu ortamda birşey çıkmaz. Açıkcası Papadopulos ile birşey olmaz. Önünde bin bir fırsat vardı. Hiçbirini değerlendirmek istemedi. AKEL bile Papadopulos'dan umudunu kestiyse bu birşeyler ifade ediyor. AB'nin bir an once Kıbrıslı Türklere yönelik, spor, eğitim ambargolarını kaldırması lazım."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title