Haberler

Çelik: "Kimseden Vatanperverlik Dersi Almaya İhtiyacımız Yok"

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, CHP'li İnce'nin, Okuduğu Bir Şiir Nedeniyle Kendisini "Sevr Özlemi İçinde Olmakla" Suçlamasını Kınarken, "Kendisine İade Ediyorum. Kimseden Vatanperverlik Dersi Almaya İhtiyacımız Yoktur" Dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, okuduğu bir şiirden dolayı CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce'nin, kendisini "Sevr özlemi içinde olmakla" suçlamasını kınarken, "Kendisine iade ediyorum. Kimseden vatanperverlik dersi almaya ihtiyacımız yoktur" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2007 yılı bütçe görüşmelerinde hükümet adına söz alan Hüseyin Çelik, CHP'lilerin kendisine yönelik eleştirilerini yanıtladı. Eleştirilerin, Kırşehir'de Cumhuriyet Bayramı törenlerinde bir öğrencinin okuduğu şiirle ilgili olduğunu anımsatan Çelik, "Bu şiir Orhan Şaik Gökyay'ın 'Bu vatan kimin' isimli hepimizin bildiği şiiridir. Bir kız çocuğuna bu şiir verilmiş. Kendisi daha sonra kürsüye çıkmadan önce bir dörtlük ilave etmiş. Bu öğrenciye disiplin soruşturması açılmış. Sayın Cumhurbaşkanımız 73 milyondan sorumlu, cumhurun başkanıdır. Bir vatandaş bir hata işlediği zaman, siz bunu cumhurbaşkanına mal ettiğiniz zaman bu hakka, hakkaniyete sığar mı? Eğer ben yanlış yapanları görmezlikten gelirsem, soruşturma açmazsam siz o zaman beni sorumlu tutacaksınız" diye konuştu.

VATANPERVERLİK DERSİNE İHTİYACIMIZ YOK

Konuşmasında CHP'li Muharrem İnce'nin kendisini "Sevr özlemi içinde olmakla" suçlamasına da tepki gösteren Çelik, şöyle dedi:

"Okuduğum bir şiirden dolayı bizi Sevr özlemi içinde olmakla suçlamasını kınıyorum. Kendisine iade ediyorum. Kimseden vatanperverlik dersi almaya ihtiyacımız yoktur. Filozof Rıza Tevfik, 150'liklerdendir, bizden önceki hükümetler döneminde 'Uçan Kuşlar' şiiri ders kitaplarında yer almaktadır. Orhan Pamuk bir yazardır. Pamuk'un Ermeni meselesiyle ilgili söylediklerine yerden göğe kadar katılmıyorum. Ama bir Türk olarak, Türkçe yazan, Türkleri, Türkiye'yi anlatan bir yazar olmasından dolayı Nobel almasından sevindiğimi ve kendisini tebrik ettiğimi söylüyorum."

DARWİN TEORİSİ

Bakan Çelik, Nazım Hikmet'in hıyaneti vataniye kanunuyla yargılandığını ve vatandaşlıktan çıkarıldığını anımsatarak, "Ben bu kürsüden şiirini okudum. Kültür Bakanlığım döneminde Nazım Hikmet'le ilgili kitap yayınlamış bir insanım ben. İnsanların siyasi fikirlerine katılmakla sanat eserine katılmak, dillendirmek farklı bir şeydir. Darwin teorisi söz konusu olduğu zaman CHP'liler mutlaka okul kitaplarında olmasını istiyor. Türklerle ilgili ne söylediğini biliyor musunuz? 'Türkler gelişimini tamamlayamamış adi bir ırk' diyor Darwin. Ne diyeceksiniz buna?" diye sordu. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title