Haberler

Çelik: "Katsayı Psikolojik Sınır Koyuyor"

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ÖSS'deki Katsayı Uygulamasının, 'Öğrencilerin Önüne Psikolojik Bir Sınır Koyduğunu' Söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ÖSS'deki katsayı uygulamasının, ''öğrencilerin önüne psikolojik bir sınır koyduğunu'' söyledi.

Mesleki ve teknik eğitimin sorunlarını işaret eden Çelik, bu konuda YÖK'ün, öğretim üyelerinin, teknik eğitim fakültesi dekanlarının bir toplantı düzenlemesi ve bu toplantıya sektör temsilcilerinin de katılması çağrısında bulunarak, ''Hazırlığınızı yapın bize gönderin, biz onu TBMM'den en kısa sürede geçirmeyi taahhüt ediyoruz'' dedi.

Mesleki ve Teknik Eğitimin Modernizasyonu Projesi'nin tamamlanması dolayısıyla kapanış konferansı düzenlendi.

Dedeman Oteli'nde düzenlenen konferansın açılışına katılan YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İsa Eşme, teknik eğitim fakültelerinin sayısının çok fazla olduğunu belirterek, ''Bana göre 2-3 fakülte yeter. Çünkü çok sayıda açılmasının bedelini ödüyoruz'' diye konuştu.

Prof. Dr. Eşme, yaşanan sorunun çözülmesi için orta öğretimde ciddi bir yapılanmaya gidilmesi, liseye bitirme sınavı getirilmesi ve kontenjanların artırılması gerektiğini kaydetti.

Eşme, ''Mesleki eğitim sorununu çözmenin yolu, öğrencileri kuramsal eğitim veren fakültelerin önüne yığmak değildir'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Çelik de konuşmasında YÖK Başkanvekili Eşme'nin konuşmasına atıfta bulunarak, mesleki eğitimin sorunlarına değindi.

Katsayı uygulaması yokken meslek lisesi mezunlarının lisans programlarına girme oranlarının yüzde 2 olduğunu kaydeden Çelik, ''Ama bu katsayı meselesi en başarılı öğrencinin önüne bile bariyer koyduğu gibi bir psikolojik sınır meydana getiriyor. Bu işin psikolojisi, bu işin fiili uygulamasından çok daha derinlerdedir, çok daha etkileyicidir'' dedi.

Meslek yüksek okullarının masaya yatırılması gerektiğini anlatan Çelik, şöyle konuştu:

''Duygusal, siyasi ve ideolojik değil, pedagojik ve akademik olarak düşünürsek biz bu işi beraber çözeriz. Burada hiçbir kurumu, şahsı suçlamak gibi bir tavır içinde değiliz. Bu benim meselem, YÖK Başkanı Sayın Teziç'in meselesi değil. Eğer bunu memleket meselesi olarak görüyorsak, duygusallığı bir tarafa bırakıp rasyonel bir zeminde bunları konuşup noktayı koymak zorundayız.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title