Haberler

Çelik: ''İhtiyaç Oldukça Destek Kampanyası Sürecek''

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası'' ile ilgili nihai bir tarih belirlemediklerini, kampanyanın, Türkiye'nin ihtiyacı olduğu sürece devam edeceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası'' ile ilgili nihai bir tarih belirlemediklerini, kampanyanın, Türkiye'nin ihtiyacı olduğu sürece devam edeceğini söyledi.

Tes-İş tarafından Konya ve Adapazarı'nda yaptırılacak Anadolu liselerine ilişkin protokol Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu'nda törenle imzalandı.

Bakan Çelik, törende yaptığı konuşmada, eğitime yüzde yüz destek kampanyasının her geçen gün çığ gibi büyüdüğünü belirterek, bu konuda hayırsever vatandaşlar ve firmalar ile işçi ve işveren sendikaların üzerine düşeni yaptığını ifade etti. Tes-İş'e, Konya ve Adapazarı'nda yaptıracağı okullar için teşekkür eden Çelik, sendikanın, ayrıca Ağrı'nın Patnos ilçesinde 24 derslikli ilköğretim okulu, Şanlıurfa'da yine 24 derslikli Anadolu lisesi ve Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde zihinsel engelliler okulu yaptırdığını bildirdi.

İmza töreninin ardından Çelik, gazetecilerin sorularını yanıtladı. ''Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası''nın ne kadar devam edeceğinin sorulması üzerine Çelik, kampanyaya ilişkin nihai bir tarih belirlemediklerini belirterek, ''Türkiye'nin ihtiyacı devam ettiği sürece devam edecek. Ama şekli, formatı değişebilir. Çünkü bir şey çok uzun sürerse kanıksanmaya başlar. Bu konuda yenilikler yapacağız ama işin felsefesi ve ruhu devam edecek'' diye konuştu.

Çelik, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ildeki tüm okullara, ''bir velinin banka icra takibine ilişkin genelge'' yolladığını belirterek, bu genelgede imzasının bulunup bulunmadığı sorusuna ise şu yanıtı verdi:

''Böyle bir imzam olduğunu hatırlamıyorum, var ise de en azından getirip, göstersinler. Ben evrakları inceleyerek altına imza atıyorum. Hangi amaçla olursa olsun öğrencilerimize ve velilerine ait bilgilerin MEB merkez teşkilatından istenmesiyle ilgili bir genelge yayımlandı ve bu konuda Strateji Geliştirme Merkezi yetkili kılındı.

Bazı araştırmacılar, üniversitelerden hocalar çeşitli amaçlarla bizden bazı bilgiler istiyorlar. Biz de bunlar iyi niyetli çalışmalar ise veriyoruz. Ama bizden izin almadan, haberimiz olmadan bu anlamda il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri izin verir ve yanlış yaparsa gerekli işlemi yaparız. Bunlarla ilgili verin değil, vermeyin genelgemiz var.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ANLIK ALTIN FİYATLAR! Bugün (9 Mayıs) çeyrek ve gram altın kaç TL? Kapalı Çarşı altın fiyatları ne kadar? Yeni randevu sistemi ne? Hastanelerde onaylı randevu sistemi nedir, ne zaman başlayacak? ASLI HÜNEL İLE GELİN EVİ CANLI İZLE! Gelin Evi son bölümde neler oldu? 8 Mayıs... YALI ÇAPKINI SON FRAGMAN CANLI İZLE! Yalı Çapkını 69. bölüm fragman FULL İZLE! #127916 SON DAKİKA: SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI! 36 bin sağlık çalışanı alım başvuru kılavuzu yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak? 10 MAYIS BİM AKTÜEL ürünler kataloğunda neler var? BİM'e gelecek ürünler ve BİM fiyat listesi! Doğal Taşların Özellikleri ve Faydaları: Hangi Kristal Ne İşe Yarar? BİLSEM bireysel değerlendirme sınavı ne zaman 2024? MEB BİLSEM sınav belgesi yayınlandı mı? Sonuç tarihi ne zaman açıklanacak? ÖĞRETMEN ATAMALARINDA MÜLAKAT NASIL OLACAK? Mülakat değişti mi, ne olacak? Anneler günü anlamlı sözler! #128144 Anneler günü için anlamlı ve kısa mesajlar neler? Mülakat sistemi kalkacak mı? MEB öğretmen atamalarında yeni mülakat sistemi nedir? Trafik haftası ne zaman 2024? Trafik haftası hangi hafta, ayın kaçında? Öğretmen atamalarında mülakat değişiyor mu? Öğretmen atamalarında yeni mülakat sistemi ne olacak? İŞKUR en çok açık olan meslekler neler? #128204 Türkiye'de en kolay iş bulunan meslekler hangileri? Mayıs ayı aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Sosyal yardım mayıs ayı ödemeleri yattı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title