Haberler

Celal Şengör'den Tartışma Yaratacak Deprem Açıklaması: Deprem Tarafından Ezilmeye Müstehaktır

Güncelleme:

Prof. Celal Şengör, Ayvacık'ta yaşanan ve tüm Marmara Bölgesi'nde hissedilen deprem hakkında konuşarak, "162 İmam Hatip inşa ederken 9 Fen Lisesi yaparsan bir millet deprem tarafından ezilmeye müstehaktır." dedi.

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan Jeoloji Profesörü Celal Şengör, Ayvacık'ta yaşanan depremi yorumlayarak tartışma yaratacak açıklamalara imza attı.

"EDREMİT'TE 7 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM OLABİLİR"

"Ayvacık'taki deprem Ezine fayı dediğimiz Kuzey Anadolu fayının güney kolunun hemen devamında meydana gelmiş bir depremdir. Bir normal fay depremidir. Kuzey batıya doğrultusu vardır eğimi de 70 derecedir. Bozcaada'da da depremler oldu. Bu güney kolunun en batı ucunun hareketli olduğunu gösteriyor" diyen Şengör, Balıkesir'in Edremit ilçesinde 7 şiddetinde bir deprem olabileceğini ileri sürdü.

"AHMET ERCAN KİM?"

"2019 yılı bir deprem yılı olacak ve 2025'e kadar sürecek. Bu deprem öncülerinden bir tanesi. Bunun arkasından gelecek. Bütün Türkiye için söylüyorum, 6, 6.5 ve 7'lik yıkıcı bir depremi görmemiz muhtemeldir" diyen Prof. Ahmet Ercan'a yanıt veren Şengör, "Öyle bir şey yok. Türkiye'de hababam deprem oluyor. Ahmet Ercan kim? Yayınlanmış bir tane araştırması mı var? Kim bu insanlar ben bunu anlamıyorum" ifadelerini kullandı.

"7 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM İÇİN 900 TANE 5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM LAZIM"

Şengör, Ayvacık'ta yaşanan depremin küçük bir deprem olduğunu ifade ederken, küçük depremlerin büyük fayların üzerine yük bindirdiğini belirterek, "7 büyüklüğüne depreme varabilmek için 900 tane 5 büyüklüğünde deprem lazım" diye konuştu.

"BU İNSANIN KENDİ APTALLIĞININ NETİCESİDİR"

Depremin İstanbul'da büyük korkuya neden olmasını da yorumlayan Şengör, Ayvacık'taki deprem için "Biz bunlara sıfır büyüklük hasar diyoruz. Bu insanın kendi aptallığının neticesidir. Siz binanızı adam gibi yapmazsanız, kirişleri keserseniz başınıza gelir. Bu başınıza geldiği zaman da müstahak demektir" dedi.

"EĞER CAHİLSENİZ TABİAT GELİR SİZİ EZER"

"Cehalet en büyük sıkıntıdır. Eğer cahilseniz tabiat gelir sizi ezer. Ezmemesini istiyorsanız adam gibi doğa bilimlerini öğreneceksiniz. Tedbir alacaksınız, ona göre yaşayacaksınız. Bu imam mektebi yapmakla olmuyor" ifadelerini kullanan Şengör, doğal afetlere ilişkin nitelikli eğitimin önemine vurgu yaparak "Adam gibi mektebe ihtiyaç var. Türkiye'de eğitim öldü. İki saat din dersi koyuyorsun ne faydası var onun" dedi.

"DEPREM TARAFINDAN EZİLMEYE MÜSTEHAKTIR"

Şengör, 2019 bütçesinde 9 Fen Lisesi, 151 Anadolu Lisesi ve 162 İmam Hatip Lisesi yapılmasının planlanmasını da yorumlayarak, "Bunu yapan bir millet deprem tarafından ezilmeye müstahaktır. Hayali kişiliklerle akıl dışı ümitlerle yaşarsanız gerçek gelir basar tokatı. Gerçeği öğrenmenin yolu da doğa bilimleri ve onlara dayalı temel mühendislik eğitimi ve bu eğitim ilkokulda başlar." diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Celal Şengör Ayvacık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
500

Yorumlar (101)

Apache:

Doğru konuşmuş.. Türkiyenin şuan ki durumu bu... İnsanları eğitim adı altında eğitimsiz bırakmak... Bu bilinçli yapılmaktadır insanların bilinçlenmesini, öğrenmesini, okumasını istemiyorlar hep cahil kalsın istiyorlar ki, kimse yönetenleri sorgulamasın, koyun bir toplum olsun istiyorlar bu açık ve net..

28
9
yanıtYanıtla
vayyyy:

cok dogru 99 da imam hatipler az iken marmara depreminde nerdeyse hic can kaybı yasanmadı. zaten deprem de h, kumetin işi. oy toplamak icin artcı sarsıntı yapıyorlar. . . .

yanıt0
yanıt0
......:

Ateist diye mi doğru konuşmuş? Bay İslam düşmanı?

yanıt0
yanıt0
Nurcan reyhan:

Adam dibine kadar dogru konuşmuş sırf cok para kazanaklar diye bulduklari yere bina dikiyorlar birkere senin topragin bu yapilari kaldira biliyormu diye bakilmiyor cokta guzel anlatmis helal olsun ada gercek bunlar gercek.

yanıt0
yanıt0
ISPARTA lı bombacı.:

alin size bir kemalist atayis karışımı ne oldu bilinmeyen bir şapşal. en çok kızdım adamlar hem islam düşmanı hemde müslüman ismi taşıması.

8
22
yanıtYanıtla
Apache:

Ulan embesil sen ilk önce Türkçe yazmayı öğren.. Atayis nedir ya şapşal? Tam bir avanaksın...

yanıt4
yanıt2
sen anca:

olsan olsan canli bomba olursun. yazmandan belli cahil oldugun

yanıt0
yanıt0
Local Garip:

Kafaya bak senin o profesorluk unvanını yesinler hadi baştan oku bakiyim belki doğruları daha iyi secersin büyük adam olursun ilerde

4
25
yanıtYanıtla
BALIKESİRLİ:

öyle ya bu ülkede profosörler ne anlar bu işten. ya senin gibi ilkokul mezunu ya da hiç okula gitmemiş tarikat şeyhleri anlar

yanıt0
yanıt0
Eren:

Kahvede oturup telefonunla bos yorum atıyosun

yanıt0
yanıt0
Tüm 101 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title