Haberler

Çaycuma'da Maket Uçak Modası

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesinde Havaalanı Özlemi Uçak Maketler Yapılarak Gideriliyor.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde havaalanı özlemi uçak maketler yapılarak gideriliyor.

Çaycuma ilçesinde havaalanının bir türlü açılmamasına ilçe sakinleri değişik bir yöntemle tepki gösteriyor. Zamanın Başbakanı Bülent Ecevit'in açılışını yapmasına rağmen hiçbir yolcu uçağı inmeden kapanan Zonguldak Havaalanının bir an önce açılmasını isteyen vatandaşların çoğu uçak özleminden maket uçak yaptırıyor.

Çaycumalı Resul Alagöz, lokantası ve evine astığı uçak maketleri ile uçak özlemini gidermeye çalıştığını ve havaalanının açılacağı günü sabırsızlıkla beklediğini ifade etti. Resul Alagöz, kısa sürede büyük bir maket uçak yaptırıp lokantasının tavanına astıracağını söyledi.

Seyfi Sefer isimli vatandaş ise 2500 YTL vererek yaptırdığı 1.75 boyunda, 1.85 kanat açıklığı olan uçak maketini evinin önündeki 5 metre yüksekliğindeki direğe astı. Yıllardır havaalanının açılmasını beklediklerini belirten Sefer, "Uçak özlemini böyle gideriyoruz. İnşallah uçak seferleri başladığında uçağa da bineceğiz" diye konuştu.

Maket ustası Metin Gültop ise kavak, çam ve kayın ağaçlarından yapılan uçak maketinin bir senede bittiğini söyledi. Gemi maket ustası Metin Gültop, uçak maket talebinin son yıllarda yüzde 200'e varan oranda arttığını belirterek Çaycuma halkının uçak özleminin özellikle havaalanının açılması sürecinin hızlandığı dönemlerde arttığına dikkat çekti. Gültop, Çaycuma'da hemen hemen her yazıhanede bir uçak maketi asılı olduğunu söyledi.

(OS-AK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title