Haberler

Çatışmalar Bağdat ve Kut Kentine Sıçradı

Irak'ta Güvenlik Güçlerinin Radikal Şii Lider Mukteda Es Sadr Yandaşı Milislere Yönelik Basra'daki Operasyonu İkinci Gününe Girerken, Şii Milislerle Çatışmalar Başkent Bağdat ve Diğer Kentlere Sıçradı.

Irak'ta güvenlik güçlerinin radikal Şii lider Mukteda es Sadr yandaşı milislere yönelik Basra'daki operasyonu ikinci gününe girerken, Şii milislerle çatışmalar başkent Bağdat ve diğer kentlere sıçradı.

Petrol kenti Basra'da başlayan çatışmalar, Bağdat ve Kut kentine sıçradı. Çatışmalarda 60'tan fazla kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı.

Bölgeden gelen haberlerde, Basra genelinde patlama ve silah sesleri duyulduğu belirtiliyor.

Irak güvenlik güçlerinin, işgalden bu yana Amerikan ya da İngiliz askerlerinin desteği olmadan düzenlediği Basra'daki en büyük askeri operasyonunda bir sağlık yetkilisine göre bugün 40 kişi öldü, 200 kişi yaralandı.

Bağdat'ta da Sadr'a bağlı Mehdi Ordusunun etkin olduğu Sadr mahallesinde çıkan çatışmalarda, yine bir sağlık yetkilisine göre, 14 kişi öldü, 140'dan fazla kişi yaralandı.

Sadr yanlısı militanların yedi bölgede kontrolü ele geçirdiği güneydeki Kut kentinde de çatışmalar olduğu haber veriliyor.

Operasyonları izlemek için Basra'da bulunan Başbakan Nuri el Maliki, Şii milislere teslim olmaları için 72 saat süre tanıdı.

Maliki, silah bırakan milisler hakkında yasal işlem yapılmayacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title