Haberler

Çarşamba'da Doğalgaz Çalışmaları

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Tarafından, 08 Aralık 2006 Tarihinde Yapılan, Giresun ve Ordu İlleriyle, Çarşamba, Terme, Ünye ve Fatsa İlçelerinin Doğalgaz Dağıtım Lisansı İhalelerini Kazanan, Aksa Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi Altyapı Plan Hazırlıklarına Başladı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından, 08 Aralık 2006 tarihinde yapılan, Giresun ve Ordu illeriyle, Çarşamba, Terme, Ünye ve Fatsa ilçelerinin Doğalgaz Dağıtım Lisansı ihalelerini kazanan, Aksa Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi altyapı plan hazırlıklarına başladı.

Çalışmalarına, Çarşamba İlçesi'nden başlayan şirket yetkilileri, veriler toplamak üzere, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası'na(TSO) da ziyaretlerde bulundu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan, Çarşamba TSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kefeli, “Aksa Doğalgaz Dağıtım A.Ş. yetkililerine öncelikle çalışmalarında başarılar dilediklerini ve gerekli olan her türlü bilgi ve belgeleri verdiklerini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti. İlçemize tahmini olarak 2 yıl içerisinde doğalgaz verilmesi planlanmaktadır. Bu Çarşamba için çok önemli bir adımdır. Doğalgaz, yıllardır Çarşamba'da konut standartları bazında yaşanan sıkıntıların aşılmasını sağlayacak, ilçede ikamet edenlerin sayısını artıracak ve ekonominin gelişmesine de büyük katkısı olacaktır” dedi.

Şirket yetkililerine, yer tespit çalışmalarına başladıkları, Çarşamba Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi projesi hakkında da bilgiler veren başkan Kefeli, doğalgaz altyapı planlarında, bu projenin de dikkate alınmasını istedi.

(EŞ-SA)

26.01.2007 15:52 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title