Haberler

Çankaya'ya Kazanan ve Kazandıran Belediye

Güncelleme:

Barış Aydın: "5'te 1'lik alana sıkışan Çankaya'da yatırıma açacağımız alanlar sadece Ankara ekonomisine katkı sağlamayacak Türkiye ekonomisi kazanacak"

AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın, 31 Mart sabahı Çankaya'da yatırımlarıyla ilçeye değer katan, kazanan; kazandığını halkı ile paylaşarak kazandıran bir belediye yönetiminin devreye gireceğini bildirdi.

Aydın, Çankaya'da başta altyapı olmak üzere kentsel dönüşüm ve otopark gibi temel belediyecilik hizmetlerindeki sorunların ağırlık kazandığını, ancak ciddi oranda genç nüfusa sahip Çankaya'nın en büyük sorunun işsizlik olduğunu dile getirdi.

İlçedeki istihdam sorununun çözümünde iş dünyası kadar belediyeye de görev düştüğünü vurgulayan Barış Aydın, şunları söyledi:

"İş dünyasının çok önemli STK'larında 12 yıldan beri aktif görevdeyim. Bir Ankara sevdalısı olarak kentin ekonomik gelişimi konusunda birlikte çalıştığımız iş dünyasının çok seçkin insanları ile çok önemli katkılar sunduk. TÜGİAD Ankara Başkanı olarak bu büyük STK'nın Türkiye'de istihdamın yüzde 7'sini sağladığını,TÜGİAD üyelerine ait 2 bin şirkette, 550 bine yakın kişi istihdam edildiğini gururla söyleyebilirim. Çankaya'yı da şantiye alanına çevireceğiz. Ancak bunu yaparken modern belediyecilik anlayışından uzak belediye yönetimleri gibi hayatı felç etmeyeceğiz."

Çankaya'daki istihdama yönelik çalışmaların belediye bünyesinde kurulacak şirketlerle devam edeceğini kaydeden Aydın, "Çankaya Belediyesi bünyesindeki mevcut şirketlerde iyileştirmeye gideceğiz. Yeni iş kollarında da şirketler kurarak istihdamda ve üretimde sürekliliği temin edeceğiz. Bu şirketlerle Çankaya'daki istihdama ciddi katkılar sağlarken aynı zamanda ülke ekonomisine de katma değer sunacak" diye konuştu.

Barış Aydın, belediye olarak yatırımları gerçekleştirirken Çankaya'yı sıkışmışlıktan kurtaracaklarını ifade ederek, "5'te 1'lik alana sıkışan Çankaya'da yatırıma açacağımız alanlar sadece Ankara ekonomisine katkı sağlamayacak Türkiye ekonomisi kazanacak" dedi.

Aydın, kazanan belediyenin halkına da kazandıracağını belirterek, şunları söyledi:

"Bu kapsamda, ihaleye çıkartacağımız projelerin inşaatını yapacak firma şartnamelerine, çalıştıracağı personelin en az yüzde 10'unu Çankaya Belediyesi aracılığıyla temin etme şartını koyacağım. Bu özellikle iş bekleyen genç Çankaya nüfusunda istihdam sorununu giderecek. Kazanan belediye olacağımız için mevcut belediyenin yüklediği milyonlarca liralık borcu da kısa sürede kapatacağız. Biz işadamıyız. Hayatını sadece özel sektörde sıfırdan gelerek kazanan bir işadamı olarak Çankaya'yı girişimci ruhla tanıştıracağız. Hedefimiz tek bir işsizi olmayan, borcu bulunmayan, sürekli üreten ve kazanan bir belediyeciliğin temelini atmak."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Barış Aydın Ak Parti Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title