Haberler

Çankaya Köşkü'nde Gül-cheney Zirvesi

ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Bir Araya Geldi. Olağanüstü Güvenlik Önlemlerinin Alındığı Köşk'teki Görüşme Bir Saat Sürdü. Cheney Daha Sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt ile de Buluştu.

ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya geldi. Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı Köşk'teki görüşme bir saat sürdü. Cheney, daha sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile de buluştu.

İsrail'deki temaslarını tamamlayarak Ankara'ya gelen Dick Cheney, ilk olarak Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile biraraya geldi. Bir saate kadar süren görüşmeye Dışişleri Bakanı Ali Babacan da katıldı.

ABD Büyükelçisi Ross Wilson'un da bulunduğu görüşmede Türk tarafında ayrıca Dışişleri Müsteşarı Ertuğrul Apakan, Kıbrıs ve Yunanistan ile Ortadoğu sorumlu Müsteşar Yardımcıları Haydar Berk ve Feridun Sinirlioğlu, Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Zergün Korutürk, Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Gürcan Türkoğlu ve Başbakan Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu da yer aldı.

Dick Cheney, daha sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile de bir görüşme yaptı.

-OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ-

ABD Başkanı Cheney'nin ziyareti dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Sofistike güvenlik araçlarının da getirildiği Köşk'te çok sayıda ABD güvenlik görevlisi de görüldü.

Sağlık ekibinin hazır tutulduğu Köşk'e giden çok sayıda medya mensupları için de normalden daha sıkı güvenlik önlemleri uygulandı. (ANKA)

(CN/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title