Haberler

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Başesgioğlu: - Artık Kamu Görevlileri De Araştırma Ve Geliştirmeye Önem Verecek''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, ''Artık kamu görevlileri de araştırma ve geliştirmeye önem verecek'' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, ''Artık kamu görevlileri de araştırma ve geliştirmeye önem verecek'' dedi.

Başesgioğlu, bakanlığının TÜBİTAK ile ortaklaşa düzenlediği Ulusal Çalışma ve Sosyal Politika Kamu Araştırma Programı'nın açılışında yaptığı konuşmada, projenin Türkiye'nin son 10 yılına ışık tutacağını söyledi.

Bu tarz çalışmalar ve projelere kamu görevlileri olarak alışık olmadıklarını ifade eden Başesgioğlu, ''Bunlar daha çok özel sektörde oluyor. Ama artık kamu görevlileri de araştırma ve geliştirmeye önem verecek'' dedi.

Bakanlık olarak Hazineden ciddi ölçüde ödenek aldıklarını ve bunları bilimsel araştırmalarda kullanmak istediklerini ifade eden Başesgioğlu, ''Bu kaynak bizim için önemli destek. Bu kaynak ile önemli çalışmalara imza atarız. Umarım TÜBİTAK ile birlikte yürüttüğümüz projeler başarılı olur.''

-TÜBİTAK BAŞKAN VEKİLİ YETİŞ-

TÜBİTAK Başkan Vekili Nüket Yetiş de TÜBİTAK olarak kaynak sıkıntılarının olmadığını, her türlü projeye destek verebileceklerini söyledi.

2005 yılı itibariyle TÜBİTAK olarak sosyal ve beşeri bilimlere maddi destek sunar hale geldiklerini belirten Yetiş, bu gelişmenin TÜBİTAK tarihinde ilk olduğunu vurguladı.

TÜBİTAK'ın yeni atılımlar yaptığını, hükümetin gerekli desteği vermesi halinde ise bu atılımları daha ileriye taşıyacaklarını dile getiren Yetiş, şöyle konuştu:

''Kamu kurum ve kuruluşlarınca hazırlanan projeleri, daha önce oluşturulan ve olaylara objektif bakan tarafsız ekibimiz masaya yatıracak. Masada biriken projeler değerlendirilip ortak akıl çerçevesinde incelenecek. Desteklenmesi gereken projelere TÜBİTAK olarak destek vereceğiz. Böylelikle Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmiş olacağız.''

Toplantı daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının swot analiz çalışmasıyla sürdü.

Bakan Başesgioğlu, toplantının ardından İstanbul'a hareket etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title