Haberler

Çağdaş Hekimler Grubu Yeniden ATO Yönetimine Talip

Ankara Tabip Odası'nın Yönetiminde Bulunan Çağdaş Hekimler Grubu 3 -4 Mayıs Tarihlerinde Gerçekleşecek Olan Ankara Tabip Odası Seçimlerinde Yönetime Yeniden Talip Olacaklarını Açıkladılar.

Ankara Tabip Odası'nın yönetiminde bulunan Çağdaş Hekimler Grubu 3-4 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan Ankara Tabip Odası seçimlerinde yönetime yeniden talip olacaklarını açıkladılar.

Çağdaş Hekimler Grubu'nun Ankara Tabip Odası'nda düzenlediği basın toplantısında Çağdaş Hekimler Grubu adına konuşan Dr. Gülriz Ersöz, Türkiye'nin her açıdan zor bir dönemden geçtiğini savunarak, "Bu dönemde en çok etkilenen alanlardan biri de sağlık oldu. "Sağlıkta dönüşüm programı' adı altında, özünde sağlığı piyasalaştırmaya yönelik neoliberal politika uygulamalarına, geçtiğimiz yıllar içerisinde hep birlikte tanık olduk" dedi. Ersöz, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesinin karşısında durduklarını belirterek "Aynı şekilde şef ve şef yardımcısı atamalarında bilgi ve deneyimin göz ardı edilmesi, yan dal uzmanlık sınavlarında kuralsızlık ve usulsüzlük, aile hekimliği uygulamaları ile birinci basamak sağlık hizmetlerinin altüst edilmesi ve "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası" ile sağlık ve gelecek güvencesinin ortadan kaldırılması gibi uygulamaların çağdaş hekimler olarak her zaman karşısında olduk, olmaya da devam edeceğiz" dedi. "Çağdaş hekimler olarak yeniden ve yenilenerek 2008-2010 döneminde de ATO seçimlerine hazırlandıklarını bildiren Dr. Gülriz Ersöz yeni dönemde yapacaklarının bazılarını ise şöyle sıraladı:

"Hekim ve diğer sağlık çalışanlarının "performans uygulaması" gibi hekimleri etik dışı davranışlara itebilecek, sürekliliği olmayan, adaletsiz uygulamaların yerine, emekliliğe yansıyan, hak ettikleri geliri elde edebilecekleri bir ücretlendirme sisteminin getirilmesi, haftalık çalışma süresinin 40 saat, nöbetler dahil bu sürenin de 56 saati geçmemesi, ek çalışma sürelerinin adil bir şekilde değerlendirilmesi, hekimin hastasına yeterli zaman ayırması, hekim-hasta ilişkisinin hekimlik mesleğinin değerlerini zedelemeyen ve hastanın yararlanmasını en üst düzeyde tutan bir şekilde düzenlenmesi, hekime ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için şiddete karşı etkin bir çalışma programı oluşturulması, bu amaçla diğer meslek kuruluşları ile işbirliği yapılması, izlenen sağlık politikaları ile özel sağlık sektöründe güvencesiz ve sözleşmeli olarak çalışmak durumunda bulunan meslektaşlarımızın özlük haklarına yönelik çalışmalar yapılması, emekli meslektaşlarımızın emeklilik sırasında hak ettikleri gelir, saygı ve özenin sağlanması ve korunması, tıp eğitiminin çağdaş ve eşit koşullara sahip olması, bölgesel eğitim farklılıklarının ortadan kaldırılması."(ANKA)

(DNZ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title