Haberler

Çadır Cami'de Din Hizmeti

Kilis'te, çökme ihtimaline karşı Nisan 2011 tarihinde ibadete kapatılan Öncüpınar Cami'nin bitişiğinde kurulan çadırda, din hizmeti veriliyor.

Kilis'te, çökme ihtimaline karşı Nisan 2011 tarihinde ibadete kapatılan Öncüpınar Cami'nin bitişiğinde kurulan çadırda, din hizmeti veriliyor.

Kilis'te, Öncüpınar Mahallesi sakinleri, belediyenin, çökme ihtimali bulunan Öncüpınar Cami'nin bitişiğine kurduğu çadırda ibadetlerini yaparken, yaz Kur'an kursuna katılan öğrenciler de bu çadırda eğitim görüyor.

Kilis Müftüsü Mehmet Cüneyt Kavşut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cami bitişiğine kurulmuş olan çadırda din hizmetlerinin yerine getirildiğini, mahalle sakinlerinin bu çadırda ibadetlerini rahatlıkla yaptığını, kursiyerlerin de burada Kur'an kursu eğitimi aldıklarını söyledi.

Öncüpınar Cami'nin, çökme ihtimaline karşı ibadete kapatıldığı için din hizmetini bitişiğinde kurulan çadır camide verdiklerini ifade eden Kavşut, şöyle konuştu:

"Öncüpınar Cami, Bayındırlık Müdürlüğü ve Kilis Belediyesi teknik ekiplerinin yaptığı kontroller sonucunda, zemininde kayma olması ihtimaline karşı çökme durumu olacağından, camide ibadet yapılmasının tehlike arz edeceği nedeniyle Kilis Valiliğinin talimatıyla Nisan 2011'de ibadete kapatıldı.

Kilis Belediyesi, eski camiye yakın bir alanda Müftülüğümüze bir arsa bağışlayarak yeni bir cami inşaatına Mayıs 2011 tarihinde başladı. Vatandaşlarımızın dini vecibeleri yerine getirmeleri ve yaz Kur'an kursu gören öğrencilerimizin derslerinden kalmamaları için Kilis Belediyesi tarafından geçici olarak bu çadır kuruldu. "

Öncüpınar Cami İmamı Reşit Özdemir de kursiyerlere çadırda eğitim verdiklerini, mahalle sakinlerinin de ibadetlerini bu çadır camide yaptığını belirtti.

- KİLİS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title