Haberler

Büyükşehirden Tarihi Demirciler Çarşısı'nda Restorasyon

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, restorasyon çalışmaları başlayan tarihi Demirciler Çarşısı'nda incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, restorasyon çalışmaları başlayan tarihi Demirciler Çarşısı'nda incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan restorasyon çalışmalarını inceleyen Erkoç, çalışmalar hakkında bilgiler alırken aynı zamanda çarşıda bulunan esnaflarla da sohbet etti.

Demirciler Çarşısı'nın tarihi dokusuna uygun olarak restorasyonunun yapılacağına belirten Erkoç, şunları kaydetti:

"Geçmişi yüzlerce yıl öncesine dayanan tarihi dokusunu önemli ölçüde yitirmiş olan Demirciler Çarşısını restore ederek şehrimize yeniden kazandırıyoruz. Yapılan restorasyon çalışmaları ile Demirciler Çarşısı bir el sanatları merkezi olmasının yanı sıra tarih kokan dokusuyla yerli ve yabancı turistlerin de uğrak yeri haline gelecektir. Çarşıda toplam 91 dükkan bulunmakta ve bu dükkanlardan 40'ı tescilli taşınmaz kültür varlığı yapı olarak tescillidir. Çarşıda aynı zamanda 2 çeşme ve 1 tescilli hamam bulunmaktadır."

Kaynak: AA / Güncel

Fatih Mehmet Erkoç Kahramanmaraş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title