Haberler

Büyükanıt: İnsanlığa Sığmayan Bir Terör Eylemi

Orgeneral Büyükanıt, Diyarbakır'daki Patlamayı, 'Paniklemenin' İşareti Olarak Değerlendirerek 'Kuzey Irakta'ki Zayiatlarından Kaynaklanan Paniklemelerindendir Ama Bu Onların Sonunu Değiştirmez' Dedi.

Orgeneral Büyükanıt, Diyarbakır'daki patlamanı, "paniklemenin" işareti olarak değerlendirerek "Kuzey Irakta'ki zayiatlarından kaynaklanan paniklemelerindendir ama bu onların sonunu değiştirmez" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, "Büyük kentlerde teröre karşı önlem artırılacak mı" sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Şehirlerimizin yapısı belli. Sokakların sağı solu araç parkı. Bu durum tabii tehdit oluşturuyor. Ama arabaları nereye götüreceğiz. Çok kolay eylem. Yolun kenarına koyun geçerken basın. Teorik olarak önlemler alınabilir ama pratiğe yansıması zor. Evlerin altında garaj yok. Apartman yapısında maalesef çok büyük tehdit oluşturuyor. Bunu bir veya iki terörist yapabilir. Ama mutlaka işbirlikçisi var, bilgi veriyor. Olmaması mümkün değil. İşbirlikçilerle teröristler arasında hiçbir fark yok. Dolayısıyla halkımız duyarlı olduğu takdirde, hassas olduğu takdirde bir çok işbirlikçi de yakalanabilir. Ufacık bir köy düşünün orada kimin ne olduğu herkes tarafından bilinir. Eğer orada bir şey varsa ve bu deşifre edilmiyorsa terörle mücadelemiz zorlaşır."

     Orgeneral Büyükanıt, başka bir soru üzerine de, kullanılan bombanın plastik A veya C patlayıcı olabileceğini tahmin ettiğini söyledi.

     Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise saldırı sonucunda 4'ü öğrenci 5 vatandaşın hayatını kaybettiğini kaydetti. Mutlu, "Milletimizi, Diyarbakırımızı fevkalede üzen bir eylem olmuştur. Moralimiz konusunda söyleyeceğimiz şudur; moralimiz her zamankinden daha çoktur. Moralimizi bu tür terör eylemlerinde sarsılamayacak kadar güçlüdür. Fakat derin üzüntü içindeyiz. Sizin kuvvet komutanlarıyla birlikte yaptığınız bu ziyaret ve başsağlığı ziyareti bütün Diyarbakırlı'lar adına acımızı hafifletmiştir" diye konuştu. (ANKA)

(EYL/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title