Haberler

Büyükanıt: "Cumhuriyet'e Yönelen Saldırılar Karşısındaki Tavrımızı Muhafaza Ediyoruz"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "Cumhuriyet'i Yükseltme ve Devam Ettirme Sorumluluğundan Aldığımız Güçle, Cumhuriyet'e Yönelen Saldırılar Karşısındaki Tavrımızı Muhafaza Ediyoruz" Dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ''Cumhuriyet'i yükseltme ve devam ettirme sorumluluğundan aldığımız güçle, Cumhuriyet'e yönelen saldırılar karşısındaki tavrımızı muhafaza ediyoruz'' dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Orgeneral Büyükanıt, mesajında, yurdunu elinden almak isteyen güçler karşısında tek vücut olmuş bir ulusun, tarih sayfalarına altın harflerle yazdığı bağımsızlık mücadelesinin sonucu olan Cumhuriyet'in kuruluşunun 83. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunun yaşandığını belirtti.

En ileri ve en gelişmiş devlet şekli olan Cumhuriyet'in kurulabilmesi için çok çetin koşullarda iç ve dış düşmanlara karşı büyük bir mücadele verildiğini kaydeden Orgeneral Büyükanıt, "Bugün, aynı ortak geçmişe ve aynı hukuka sahip bulunan, aynı ortak kültürü ve idealleri benimseyen, kaderlerini kendi samimi istekleriyle Türk ulusuna bağlamış olan vatandaşlarımız arasında etnik milliyetçiliğe dayandırılmaya çalışılan bölücülük, ulusal birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik bir plandır. Bu kötü niyetli plan karşısında, temeli insani ve ulusal değerler üzerine kurulmuş, birleştirici ve bütünleştirici Atatürkçü milliyetçilik anlayışı bugün de yarın da vazgeçilmez dayanağımızdır. Bu anlayış, bizi çağdaşlaşma yolundaki hedeflerimize ulaştıracaktır'' dedi.

''Bir diğer ciddi tehdit de Türkiye Cumhuriyeti'nin laik ve demokratik yapısını, çağdaş kazanımlarını ortadan kaldırmayı amaçlayan irtica tehdididir'' diyen Orgeneral Büyükanıt, ''Bu durağan, bağnaz, dogmalarla hareket eden ve çağın gerisine gidişe özlem duyan anlayış karşısında, Atatürkçü düşünce sisteminin diğer niteliklerinin de temeli olan laiklik, akılcı ve bilimci tutumun ayrılmaz bir parçası, Atatürk devrimlerinin ana hedefi olan çağdaşlaşmanın vazgeçilmez şartıdır'' diye konuştu.

Orgeneral Büyükanıt, ''Kalplerimiz aynı kutsal amaçlar için çarptıkça, ulusumuzu parçalamak isteyenlerin planları daima başarısızlığa mahkum olacaktır'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title