Haberler

Busmek Kültür Elçisi

Busmek'in ürünleri manchester'da gönülleri fethetti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları'nda (BUSMEK) üretilen el sanatları eserleri, Manchester'de düzenlenen 'Türkiye Festivali'nin en ilgi çekici ürünlerinden oldu.

İngiltere'de, Manchester'da iki gün süreyle gerçekleştirilen 'Türkiye Festivali'nin en ilgi çeken bölümünü Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) ürünleri oluşturdu. Festivalde BUSMEK, çini sanatından, tezhip ve taş işlemeye kadar geleneksel el sanatlardan birçok özel ürünü sergiledi.

İngiliz Müslüman Mirası Merkezi (British Muslim Heritage Center) tarafından düzenlenen iki günlük 'Türk Festivali'nde Bursa Büyükşehir Belediyesi Protokol ve Dış İlişkiler Şube Müdürü Turgay Mercan, BUSMEK Koordinatörü Tevfik Rüştü Orhan ve rehber öğretmenler Naile Şahin, Nergiz Kern, Murat Altuntaş ve Selçuk Arslan görev aldı.

Etkinliğin gerçekleştirildiği salonlarda sergilenen ürünler, Anadolu'nun farklı sanat ve kültür örneklerini İngiltere'ye taşıdı. Türk kültürünün nadide eserlerini İngiltere'ye taşıyan Bursalı heyete, İngiltere İşçi Partisi Parlamento Grup Başkanı Tony Lloyd tarafından plaket takdim edildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin himayesinde İngiltere'ye gönderilen nadide eserler, İngiltere'de yaklaşık 5 bin kişi tarafından izlendi. Tezhip, hat ve çini sanatlarının eşsiz örneklerinin yanı sıra geleneksel el nakışları, Osmanlı takıları ve doğal taş sanatı örneklerinden oluşan 70'e yakın seçkin eser, İngiliz ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Büyük ilgi gören eserler, yoğun ilgiden dolayı 1 ay daha sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title