Haberler

Bush'a Ayakkabı Fırlatan Iraklı Gazeteci Hakkında Hüküm Yarın

Nazmi Akyol Bildiriyor - Eski ABD Başkanı George Bush'a Ayakkabı Fırlattığı İçin Tutuklu Yargılanan Iraklı Gazeteci Muntazar El Zeydi Hakkında Yarın Hüküm Verilecek.

Nazmi Akyol bildiriyor - Eski ABD Başkanı George Bush'a ayakkabı fırlattığı için tutuklu yargılanan Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi hakkında yarın hüküm verilecek.

Muntazar El Zeydi'nin davasına bakan hakim Dıya El Kinani yaptığı açıklamada, Muntazar El Zeydi hakkında, yarın yapılacak duruşmada hüküm verileceğini belirtti. El Kinani, 1969 yılında çıkarılan ve düzeltilmiş olan 111 no'lu Ceza Kanunu'nun 223 no'lu maddesi, 3. fıkrası uyarınca yargılanmakta olan El Zeydi'nin Irak'ı ziyaret eden yabancı bir ülkenin devlet başkanına saldırma suçundan hüküm giyeceğini ve mahkemenin vereceği karar hakkında bugün bir şey söyleyemeyeceğini ifade etti.

Yarınki duruşmanın herkese açık olacağını kaydeden El Kinani, "Muntazar El Zeydi'nin, Iraklı Avukatlar Sendikası Başkanı Dıya El Sa'di başkanlığındaki, yaklaşık 30 avukatın yer aldığı savunma heyeti tamamen Iraklılardan oluşuyor. Ayrıca El Zeydi'nin sağlık durumu, kardeşinin iddia ettiği gibi değil, son derece sağlıklı" dedi.

El Zeydi'nin pişmanlık duyup duymadığının sorulması üzerine hakim El Kinani, "Daha önce yaptığımız sorgulamada El Zeydi pişmanlık duymadığını dile getirmişti. Bu eylemi 2007 yılında Bush'un Ramadi'ye yaptığı ziyarette gerçekleştirmek istediğini ama o zaman başarılı olamadığını ve bu eylemi planlı yaptığı için bir pişmanlık duymadığını söylüyor" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title