Haberler

Bursa Uludağ İçecek, Sektörünün İlk Ar-Ge Merkezini Açtı

Uludağ İçecek, sektörünün ilk Ar-Ge merkezini açtıULUDAĞ İçecek, içecek sektöründe bir ilki gerçekleştirerek, 190 milyon lira yatırım ile ilk Ar-Ge merkezini kurdu.

Uludağ İçecek, sektörünün ilk Ar-Ge merkezini açtı

ULUDAĞ İçecek, içecek sektöründe bir ilki gerçekleştirerek, 190 milyon lira yatırım ile ilk Ar-Ge merkezini kurdu. Uludağ İçecek, Bursa Yenice Fabrikası'nda yer alan Ar-Ge Merkezi Türkiye'nin içecek sektöründe Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescillenmiş ilk Ar-Ge merkezi oldu.

100 yılı aşkın bir tarihi olan ve 40'tan fazla ülkede ürünleri satılan Uludağ İçecek, Türkiye'de ve dünyada gerçekleştirdiği ilklere yenilerini eklemek için inovasyon çalışmalarına ve Ar-Ge merkezine 190 milyon lira yatırım gerçekleştirdi. Uludağ İçecek bu yatırımlarıyla bu yıl tüketicilerin karşısına 'koruyucu içermeyen' ürünleriyle çıkıyor.

Türkiye'nin yerli sermayeli en büyük ve en köklü içecek şirketi olan Uludağ İçecek, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini daha hızlı ve etkin yürütebilmek amacıyla inovasyonlarla dolu tarihine bir yenisini ekledi ve Bursa'daki Yenice Fabrikası'nda bir Ar-Ge merkezi kurdu. 434 metrekarelik alana yayılan, ürün geliştirme, proses iyileştirme, formülasyon, stabilite, mikrobiyolojik ve duyusal analizler gibi pek çok çalışmanın yürütüldüğü merkez, 2017 yılının Kasım ayında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescillenerek içecek sektöründe bu tescile sahip ilk merkez oldu. Şirket ayrıca inovasyon yatırımları çerçevesinde gazoz kategorisi de tamamlandığında gazlı içecek ürün gamından koruyucuları çıkaran dünyadaki ilk şirket olacak.

'5 KITADA 40'TAN FAZLA ÜLKEDE TÜKETİCİYE ULAŞTIKö

Uludağ İçecek'in 100 yılı aşan tarihi boyunca sayısız ilke imza attığını ifade eden Uludağ İçecek CEO'su Mete Öz, yenilikçi bakış açısı ve yatırımlarıyla sektöre ilham veren Uludağ İçecek'in, yine bir ilki gerçekleştirerek, Türkiye'nin içecek sektöründe Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan ilk Ar-Ge merkezini açtığını vurguladı. Uludağ İçecek ürünlerinin 5 kıtada 40'tan fazla ülkede tüketicilerle buluştuğunu anlatan Öz, 'Tüketicilerden gelen taleplere yanıt veremeyen şirketler oyunun dışında kalıyor. Ancak bu dönemde tüketicilerin ihtiyaçlarını doğru okumak kadar trendleri belirleyen taraf olmak da büyük önem taşıyor. Uludağ İçecek'in Türkiye sınırlarını aşan başarısının arkasında da bu alandaki yetkinliği, DNA'sına işlemiş yenilikçi bakış açısı ve inovasyon yatırımları yer alıyor. Bu çerçevede geçtiğimiz 3 yılda inovasyona ve Ar-Ge Merkezimize yaklaşık 190 milyon liralık bir yatırım yaptıkö dedi.

'ÜRÜNLERİMİZDEN KORUYUCUYU ÇIKARDIKö

Teknolojilerini her yıl güncellediklerini hatırlatan Öz,?Rakiplerimizin hiçbirinde olmayan su tasfiye sistemimize, aseptik dolum hattımızı da ekledik ve tüketicilerimizin talepleri doğrultusunda tüm ürün gamımızdan koruyucuları çıkardık. Üretim sürecimizdeki geçişi önümüzdeki 3 ay içerisinde tamamlayacağız. Böylece portföyündeki gazlı içecek ürünlerinin tamamında aseptik dolum teknolojisini kullanan dünyadaki ilk içecek şirketi olacağızö diye konuştu.

Yaptıkları çalışmalar sonucunda 2017 yılında 640 milyon lira ciro yaptıklarını belirten Mete Öz, 'Bu rakamın yüzde 20'ye yakın kısmı ise ihracattan geldi. Bugün Uludağ İçecek ürünlerini Almanya'dan Irak'a, Filistin'den Avustralya'ya kadar geniş bir coğrafyada bulmanız mümkün. İhracat faaliyetlerimizi iletişim ve pazarlama çalışmalarıyla ve yerel beklentilere göre yeniden şekillendirdiğimiz ürünlerle destekleyerek küresel başarımızı çok daha ileriye taşıyacağızö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Uludağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title