Haberler

Bursa: Miniklerin Mahsul Sevinci

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Çocuk Meclisi üyeleri "Uygulama Bahçesi Projesi" kapsamında Botanik Park Organik Tarım Bahçesi'nde yaklaşık üç ay önce diktikleri domates, biber, salatalık, kabak, patlıcan, mısır, fasulye, çilek ve vişne gibi sebze ve meyvelerden bugün ilk ürünlerini topladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Çocuk Meclisi üyeleri "Uygulama Bahçesi Projesi" kapsamında Botanik Park Organik Tarım Bahçesi'nde yaklaşık üç ay önce diktikleri domates, biber, salatalık, kabak, patlıcan, mısır, fasulye, çilek ve vişne gibi sebze ve meyvelerden bugün ilk ürünlerini topladı.

Çocuklarda çevre bilincinin arttırılması, tüketim alışkanlıklarının değişmesi, çocukları öz güveninin gelişmesi, gıda üretiminde kullanılan kimyasal maddelerin kullanılmaması amacıyla başlatılan "Uygulama Bahçesi Projesi" kapsamında organik tarım hakkında öğrencilere teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. Üç aylık eğitimin ardından kendi elleriyle ürettikleri sebze ve meyveleri bugün ilk defa toplayan öğrencilerin mutluluğu ise görülmeye değerdi. Bulut, "Çocuklarımızın enerjilerini ve sinerjilerini daha faydalı kullanmalarını sağlıyoruz" dedi. Etkinlik nedeniyle kısa bir konuşma yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel sekreteri Tahsin Bulut, "Uygulama Bahçesi Projesi" kapsamında çocuklar doğaya saygıyı, toprağı tanıyan, çevresini seven ve kenti yaşamı bilen çocukların yetiştiğini belirtti. Büyük kentlerde yaşayan pek çok çocuğun kirazın nerede yetiştiğini bilmediğini söyleyen Bulut, "Çocuklarımızın enerjilerini ve sinerjilerini daha faydalı kullanmalarını sağlamak için 'Uygulama Bahçesi Projesi' kapsamında çocuklarımıza organik tarımı öğrettik. Bu projede çocuklarımız boş zamanlarında buraya gelerek yetiştirdikleri ürünlerin nasıl geliştiğini ve büyüdüğünü görüyorlar. Ayrıca birlikte çalışan çocuklar paylaşmayı ve ortak çalışmayı da öğreniyorlar. En önemlisi, toprağı tanıyan, çevresini seven ve yaşadığı kente sahip çıkan yeni nesiller yetişiyor" diye konuştu. Yetiştirdikleri kirazları Çocuk Esirgeme Kurumu'nda kalan arkadaşlarıyla paylaşan çocuklar, daha sonra konuşan Yerel Gündem 21 Çocuk Meclisi Temsilcisi Rabia Aytığ, proje sayesinde bahçe kültürlerinin gelişerek, sebze ve meyvelerin nasıl yetiştiğini öğrendiklerini belirtti. Proje öncesi arkadaşları arasında sütün nereden elde edildiğini bilmeyen arkadaşlarının olduğunu ifade eden ilkokul 7. sınıf öğrencisi Rabia Aytığ, "Proje ile birlikte sosyal hayattaki yerimizi güçlendi. Bahçe kültürünü kavrayarak meyve ve sebzelerin nasıl yetiştiğini öğrendik. Ayrıca yetiştirdiğimiz kirazları kasalara koyarak Çocuk Esirgeme Kurumu'nda kalan arkadaşlarımıza götürdük. Kendi ellerimizle ürettiğimiz meyve ve sebzeleri ailelerimiz ve arkadaşlarımızla paylaştık. Bunu bize sağlayan her kese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel sekreteri Tahsin Bulut, projeye destek olan kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi verdi. Renkli görüntülerin yaşandığı tören sonrası çocukların oluşturduğu Grup Ekin, söylediği birbirinden güzel şarkılarla konuklara keyifli bir hafta sonu yaşattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title