Haberler

Bursa: Bursa H Tipi Cezaevi'nde 29 Ekim Kutlamaları

Cumhuriyet'in 83. Kuruluş Yıldönümü Münasebetiyle Bursa H Tipi Cezaevi'nde Kalan Mahkumlara Atatürk Konulu Sinevizyon Gösterisi İzletilirken, Atütürk'ün Sevdiği Şarkılar Bursa Devlet Klasik Türk Müziği Korusu Tarafından Seslendirildi.

Cumhuriyet'in 83. kuruluş yıldönümü münasebetiyle Bursa H Tipi Cezaevi'nde kalan mahkumlara Atatürk konulu sinevizyon gösterisi izletilirken, Atütürk'ün sevdiği şarkılar Bursa Devlet Klasik Türk Müziği korusu tarafından seslendirildi.

Törene, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Mustafa Erdoğan, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Rahmi Kolcu, Bursa Başsavcı Vekili Hacı Osman Kaya, hakim ve savcıların yanı sıra yüze yakın mahkum katıldı. Bir zamanlar terör suçlularının kaldığı cezaevinin bir üniversite gibi hizmet verdiğini söyleyen Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Ünal Şaşmaz, "Okuma yazma, açıköğretim, İgilizce ve matematik kurslar ile ÖYS'ye hazırlık kurslarında 229 kişi eğitim görüyor. Bu eğitiler sayesinde, ÖYS'ye girme oranın yüzde 75'dir. Bu Bursa ortalamasının çok çok üstündedir. Bir zamanlar terör suçlularının yattığı cezaevi artık, Türkiye'nin bir çok hapishanesine örnek gösterilir duruma gelmiştir. Hapishane bir hastane, bir üniversite, bir dershane gibi mahkumlarımıza hizmet vermektedir" dedi.

"Atatürk" konulu sinevizyon gösterisini izleyen mahkumlar, daha sonra Atatürk'ün sevdiği şarkıları dinledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Bursa Devlet Klasik Türk Müziği Korosu mahkumlar için söyledi.

29 Ekim kutlamaları çerçevesinde Cezaevi Kapalı Spor Salonu'nda bir de voleybol maçı yapıldı. Bursa H Tipi Cezaevi'nde yatan mahkumlardan oluşan takım, Bosch Aş. takımı ile karşı karşıya geldi. Gardiyanlardan oluşan hakemin start düdüğünün ardından maça başlayan Mahkumspor, art arda kazandıkları sayılarla takdir topladı. Adam öldürme, gasp, hırsızlık gibi suçlardan cezaevinde yatan valeybol takımı karşısına çıkmaktan çekinmediklerini söyleyen Bosch A.Ş. voleybol takımı oyuncuları, "Onları karşımızda normal bir rakip gibi görüyoruz" diye konuştular.

Çekişmeli geçen maçı hakim ve savcılardan oluşan protokol üyeleri ilgiyle izlerken, mahkumların gösterdiği performans, profesyonel futbolcuları aratmadı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title