Haberler

Bursa: Atatürk'ü Otobüste Andılar

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Ölümünün 68. Yıldönümünde Bursa'da İlginç Bir Şekilde Anıldı. Kars'tan Bursa'ya Gelen Bir Otobüsteki Yolcular, Saat 09.05'te Bin 200 Kilometre Yol Kat Eden Otobüsten Aşağıya İnerek 2 Dakikalığına da Olsa Ata'larına Olan Saygılarını Gösterdi. Otobüsün Sürücüsü, Yoğun Siste 2 Dakika Boyunca Karayolunun Kenarına Park Ettiği Otobüsün Klaksonunu Çalarken, Karslılar da Saygı Duruşunda Bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 68. yıldönümünde Bursa'da ilginç bir şekilde anıldı. Kars'tan Bursa'ya gelen bir otobüsteki yolcular, saat 09.05'te bin 200 kilometre yol kat eden otobüsten aşağıya inerek 2 dakikalığına da olsa Ata'larına olan saygılarını gösterdi. Otobüsün sürücüsü, yoğun siste 2 dakika boyunca karayolunun kenarına park ettiği otobüsün klaksonunu çalarken, Karslılar da saygı duruşunda bulundu.

Muharrem Eğer'in kullandığı 34 BA 2536 plakalı Doğu Kars Seyahat'e ait otobüs, bin 200 kilometrelik 21 saat süren yolculuğunun ardından Bursa'nın İnegöl İlçesi'ne 6 kilometre kala yolun kenarına park edildi. Otobüs sürücüsü, yolculardan saygı duruşunda bulunulmasını istedi. Otobüsteki 40 yolcunun bir kısmı aracın içinde bir kısmı da araçtan aşağıya inerek Atatürk için saygı duruşunda bulundu.

Yolcular Atatürk'ü andıklarını ifade ederken, şoför Muharrem Eğer de onun yokluğunun halen hissedildiğini söyleyerek, Atatürk'e olan minnet duygularını bu şekilde ifade ettiklerini belirtti.

Otobüsün küçük yolcularından 3 yaşındaki Elif Nur da yolculuk esnasında İstiklal Marşı'nı okudu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title