Haberler

Bursa: Anap ve MHP Eğitim Sıkıntılarını Masaya Yatırdı

Anavatan Partisi (Anap) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa İl Başkanları, Yeni Başlayan Eğitim ve Öğretim Yılındaki Sıkıntıları Ele Aldı.

Anavatan Partisi (ANAP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa il başkanları, yeni başlayan eğitim ve öğretim yılındaki sıkıntıları ele aldı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Necati Özensoy, Türkiye'de her yıl 2 milyonu aşkın öğrencinin yeni kayıt yaptırdığını belirterek, okullardaki kayıtların tam bir keşmekeşe dönüştüğünü açıkladı. Kayıt paralarının velileri çileden çıkarttığını kaydeden Özensoy, "Velilerden bağış adı altında zorla para toplanmaya devam ediliyor. Velilerimiz zaten eğitime katkı payı diyerek birçok yerde eğitime gereken parayı verirken; bir de kayıt sırasında alınan bağış, tam anlamıyla velilere yük yüklemektedir" dedi.

Sağlık sistemine de değinen Özensoy, "Vardiya sistemine gereken önem verilmemektedir. Hastanelerdeki kuyruklarının azalacağı vaat edilmesine karşın, hala kuyruklar artmaktadır. Hastanelerde hizmet, taşeron firmalar tarafından verilmektedir. Bursa gibi büyük bir yerde hala daha sağlık müdürü yoktur. Hastane ve Sağlık Müdürlüğü harcamaları had safhaya ulaşmıştır" şeklinde konuştu.

Anavatan Partisi Bursa İl Başkanı Orhan Efe, yeni eğitim öğretim yılının sıkıntılarla dolu olmasının ülkenin geleceği açısından ürkütücü olduğunu söyledi. Ülkenin ve çocukların geleceği için eğitimde köklü ve yapısal reformların yapılması gerektiğine dikkati çeken Efe, "Eğitimde yapılacak reformları biz hazırladık ve iktidara geldiğimizde bunları uygulayacağız. Bu reformlarda yapılması gerekenler çok zor değil. Bunları ele alacak olursak, eğitime ayrılan pay her şeyden daha öncelikli ve üstün olmalı. Tüm öğretmenler aynı statü içerisinde değerlendirmeli, kırsalda ve mahrumiyet bölgelerinde hizmet veren öğretmenlerimizin mağduriyetleri giderilmeli, sözleşmeli öğretmen statüsü değiştirilerek tüm öğretmenler ile aynı çerçevede birleştirilmelidir. Dershaneler maddi gelir kapısı halinden çıkarılmalı, okullarda kayıt sırasındaki bağış sistemine son verilmelidir. Din dersi zorunlu eğitimden çıkarılmalı, aile ve öğrencilerin talepleri doğrultusunda hareket edilmelidir. Ayrıca bedava kitap dağıtmak yerine, halkımız yoksulluk sınırından kurtarılmalıdır" dedi.

Efe, bedava kitap dağıtımında kitapların içerisinin boş olduğunu belirterek, bilgi ve içerik açısından dolu, vasıflı kitapların dağıtılmasını istediklerini söyledi. İftar vermenin de halkı rencide ettiğini ifade eden Efe, muhtarlar tarafından ihtiyaç sahiplerinin tespit edilerek, yemeklerin evlere ulaştırılmasını istedi. Efe ayrıca, Genel Başkan Erkan Mumcu'nun yarın Bursa'ya gelerek, İl Başkanlığı'nın vereceği iftar programına katılacağını sözlerine ekledi.

Toplantıda yer alan ANAP Osmangazi ve Nilüfer İlçe başkanları Ahmet Kömbe ile Fatoş Öztürk ise ulaşım zammı ve öğrencilere dağıtılan ders kitapları hakkındaki görüşlerini dile getirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title