Haberler

Burdur: Özel Hastanede, 2 Hastanın Enfeksiyon Kaparak Öldüğü İddiası

Antalya'da özel bir hastanede anjiyo olan 4 hastadan 2'sinin, hastanede kaptıkları enfeksiyon sonucu öldüğü iddia edildi.

Antalya'da özel bir hastanede anjiyo olan 4 hastadan 2'sinin, hastanede kaptıkları enfeksiyon sonucu öldüğü iddia edildi.

Kalp rahatsızlığı sebebiyle Antalya'da özel bir hastanede tedavi altına alınan Aysun Kaya'nın (28), Haziran ayında yapılan ameliyatında 2 kalp kapağı değiştirildi. Ameliyattan 1 ay sonra yüksek ateş şikayetiyle özel hastaneye tekrar yatırılan Kaya, ateşinin daha da yükselmesiyle Antalya Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları bölümüne kaldırılarak, böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz makinesine bağlandı. Enfeksiyon nedeniyle buradan da Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Aysun Kaya'nın, özel hastanede kaptığı enfeksiyon sonucu öldüğü iddia edildi.

2 çocuk annesi Aysun Kaya'nın Burdur'da yaşayan eşi Mehmet Kaya, eşinin ölümünden sonra İHA'ya konuştu. Eşini, kalp rahatsızlığından dolayı 16 Haziran 2006'da Antalya'da özel bir hastaneye getirdiğini ve burada kalp kapağının değiştirildiğini söyleyen Mehmet Kaya, "Eşim 22 Haziran 2006'da taburcu edildi. 12 Temmuz 2006'da yüksek ateş şikayetiyle aynı hastaneye gittik. 10 gün burada tedavi altında kaldı. Eşimi, 22 Temmuz 2006 tarihinde Antalya Kepez Devlet Hastanesi'ne sevk ettiler. Kepez Devlet Hastanesi'ndeki Dr. İsa Ak, eşimin enfeksiyon kaptığını söyledi. 10 gün de burada kaldıktan sonra 2 Ağustos 2006'da Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk ettiler. Tıp Fakültesi'nde eşimi muayene eden doktorlar da enfeksiyon kaptığını söyledi. 23 gün de orda kaldık ve sonunda eşim öldü. Özel hastanelerin daha iyi olmasını beklerdim. Ancak özel hastaneler, benim gördüğüm kadarıyla denetlenmiyor. Biz özel hastanede kalırken, hastaneye gece saatlerinde bile rahatlıkla girebiliyorduk. Hakkımızı hukuki yollardan arayacağız" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title