Haberler

Burdur'da Gıda Denetçileri Haccp Eğitimi Aldı

Burdur'da 650 Satış ve Toplu Tüketim Yeri ile 221 Üretim Yerlerini Gıda Güvenliği Açısından Denetlenmesi İçin 41 Gıda Denetçisine Haccp Eğitimi Verildi.

Burdur’da 650 Satış ve toplu tüketim yeri ile 221 üretim yerlerini gıda güvenliği açısından denetlenmesi için 41 gıda denetçisine HACCP eğitimi verildi.

Burdur Tarım İl Müdürlüğü’nce düzenlenen eğitimde 41 gıda denetçisi Kritik Kontrol Noktaları ve Tehlike Analizi Sistemi (HACCP) eğitimi sona erdi. Burdur İl Tarım Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen eğitime, Tarım İl Müdürü Kadir Güven, İl Tarım Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü İzzet Zengin, İlçe Tarım Müdürleri ile eğitime alınan 41 denetçi katıldı.

Kritik Kontrol Noktaları ve Tehlike Analizi Sistemi (HACCP) ile üretici, kayıt tutma ve üretimin her aşamasında meydana gelebilecek tehlikeleri önceden öngörerek gerekli tedbirleri tehlike ortaya çıkmadan engelleyebilecek.

Gıda güvenliğine aykırı hareketlerde bulunan işletmelere 1.000 YTL ile 10.000 YTL arasında değişen idari para cezası yanında insan sağlığını tehlikeye sokmaktan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağına dikkat çeken İl Tarım Müdürü Kadir Güven “Son yıllarda dünya’da kabul gören Kritik Kontrol Noktaları ve Tehlike Analizi Sistemi(HACCP ) AB uyum sürecinde olan ülke için de son derece önemli. Sizler bu eğitimleri başarı ile tamamlayıp, işyerlerini bu sistem dâhilinde daha etkin şekilde denetleyeceksiniz. Sizlerin bu görevde başarınız gıda güvenliği açısından çok önemli. O nedenle sorumluluğunuz çok ağır. Bu sorumluluğu başarı ile yerine getireceğinize olan beklentim tamdır” dedi.

(OÖ-SÇ-Y)

01.09.2007 15:45 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title