Haberler

Bulgaristan'daki Seçimlerin Kesin Sonuçları Açıklandı

Bulgaristan'da Yerel Seçimlerin Dün Yapılan İlk Turunun Kesin Sonuçları Açıklandı.

Bulgaristan'da yerel seçimlerin dün yapılan ilk turunun kesin sonuçları açıklandı.

Buna göre, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH), biri büyükşehir olmak üzere 29 belediye başkanlığı kazandı. 21 belediye başkanlığı için de ikinci turda mücadele edecek.

Üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu HÖH'nin toplam belediye başkanlığı sayısının ikinci tur sonunda 40'ı geçeçeği tahmin ediliyor. HÖH'nin seçimler öncesi 38 belediye başkanlığı bulunuyordu.

Yerel seçimlerin ilk turunda HÖH'den Kırcaali'de belediye başkanlığına ikinci kez aday olan Hasan Aziz geçerli oyların yüzde 61'ini alarak daha ilk turda yeniden başkanlık koltuğuna oturmayı başardı. Kırcaali'de "tulum çıkaran" HÖH'lü adaylar, kente bağlı toplam 6 ilçede de açık arayla ilk turda belediye başkanı seçilmeyi başardılar.

Seçmenlerin yarıdan fazlasının sandık başına gitmediği ilk turda katılım oranı yüzde 42.40 oldu.

İlk turda toplam 27 büyükşehir belediyesinden Sofya, Filibe, Kırcaali, Dobriç, Montana, Plevne, Smolyan ve Varna olmak üzere 8'inin belediye başkanları belirlendi. 19 Büyükşehir belediye başkanlığı için ise ikinci tura gidilecek.

Yerel seçimlerin ilk turunda ülke genelinde toplam 264 belediyeden 102'sinde belediye başkanı seçildi. 162 belediye de ise başkanlık koltuğuna kimin oturacağı 4 Kasım Pazar günü yapılacak ikinci tur sonunda belli olacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title