Haberler

Bulgaristan AB Üyesi Oldu, Çileyi Türk Tır Şoförleri Çekti

Bulgaristan'ın Gümrük Kapılarında Transit Vize Verme Uygulamasını Sona Erdirmesinin İlk Mağduru Tır Sürücüleri Oldu. Bulgaristan'ın AB Tam Üye Olmasından Sonra Uygulamaya Koyduğu Yeni Vize Rejiminin Mağduru Tır Sürücüleri Bu Ülkenin Edirne Başkonsolosluğu Önünde Uzun Kuyruklar Oluşturdu. Tır Sürücüleri Yeni Uygulama Konusunda Kendilerini Bilgilendirmeyen Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yöneti...

Bulgaristan'ın gümrük kapılarında transit vize verme uygulamasını sona erdirmesinin ilk mağduru TIR sürücüleri oldu. Bulgaristan'ın AB tam üye olmasından sonra uygulamaya koyduğu yeni vize rejiminin mağduru TIR sürücüleri bu ülkenin Edirne Başkonsolosluğu önünde uzun kuyruklar oluşturdu. TIR sürücüleri yeni uygulama konusunda kendilerini bilgilendirmeyen Uluslararası Nakliyeciler Derneği yöneticilerine de tepki gösterdi.

Yükledikleri ihracat yüklü malları yurtdışına götürmek için Kapıkule Gümrük Kapısı'na gelen TIR şoförleri istedikleri ülkelere gidebilmek için Bulgaristan'ın Kaptan Andreova Gümrük Kapısı yerine bu ülkenin dış temsilciklerinden vize almalarını gerektiğini öğrenmeleri üzerine TIR'ları, parklara bıraktılar. Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosluğu'na giden TIR sürücüleri vize alabilmek için saatlerce başkonsolosluğun önünde beklediler. TIR şoförleri kendilerini yeteri kadar bilgilendirmedikleri için Uluslararası Nakliyeciler Derneği'ni suçladılar. Kuyrukta beklemekten sıkılan TIR şoförleri arasında çeşitli tartışmalar da yaşandı.

Başkonsolosluk önünde bekleyen TIR şoförleri, "Saatlerdir burada bekliyoruz. Biran önce Türkiye'den çıkış yapmamız gerekiyor. Günde 40 kişiye vize vereceklermiş. Ancak şuanda 200'e yakın TIR çıkış yapmayı bekliyor. Bizi yeteri kadar bilgilendirilmedik. Bu durumda ne yapacağımızı da bilmiyoruz" dediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title