Haberler

Bulgar Sevgililere 10 Yıl Hapis İstemi

Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan Bulgaristan'da Geçiş Yapmak İsterken Minibüslerinde Yapılan Aramada 48 Kilo 578 Gram Eroinle Yakalanıp Tutuklanan Bulgar Uyruklu İki Sevgilinin 10'ar Yıl Hapsi İstendi.

KAPIKULE Gümrük Kapısı'ndan Bulgaristan'da geçiş yapmak isterken minibüslerinde yapılan aramada 48 kilo 578 gram eroinle yakalanıp tutuklanan Bulgar uyruklu iki sevgilinin 10'ar yıl hapsi istendi.

Bulgaristan vatandaşı 23 yaşındaki Daniel Yankov ve sevgilisi 18 yaşındaki Lilaya Keshova, yaklaşık 2 ay önce konfeksiyon ürünleri almak üzere CA 3393 BP plakalı minibüsle Türkiye'ye geldi. İki sevgili, ülkelerine dönmek üzere Kapıkule Gümrük Kapısı'na geldiklerinde şüpheli hareketleriyle Gümrük Muhafaza memurlarının dikkatini çekti. Aramaya alınan minibüsteki gizli bölmelerde 96 paket halinde 48 kilo 578 gram eroin bulundu. Gözaltına alınan iki sevgili tutuklandı.

Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'yurtdışına uyuşturucu ihraç etmek' suçundan 10'ar yıl hapis istemi ile yargılanan tutuklu iki sevgili, eroinden haberleri olmadığını iddia etti.

Bulgaristan'da ticaretle uğraştığını belirten Daniel Yankov, Türkiye'de giyim eşyası ucuz olduğu için İstanbul'a sürekli giyim eşyası almaya geldiğini söyledi. Yankov, ''Bulgaristan'dan tanıdığım bir arkadaşım bana 'daha ucuz giyim eşyası almak ister misin?' dedi. Ben de 'neden olmasın, tabii isterim' dedim. Bunun üzerine bana Türkiye'den bir arkadaşını aradığını ve onunla bir benzinlikte buluşmamı söyledi. 'Buluştuğunuz zaman sen arabayı ona teslim et, o senin istediğin giyim eşyalarını alıp arabanı sana teslim edecek' dedi. Ben de arkadaşımın söylediklerini yaptım. Onun söylediği kişiyle buluştum, arabamı ona teslim ettim. 3 saat sonra bana geri getirdi. Uygun fiyata giyim eşyası bulamadığını, bir dahaki gelişimde ayarlayacağını söyledi. Arabada bulunan uyuşturucudan haberim yoktu''

Lilaya Keshova da uyuşturucudan haberi olmadığını, sadece arkadaşı ile yolculuk yaptığını söyledi. Daniel Yankov da kız arkadaşının söylediklerinin doğru olduğunu belirtti.

Mahkeme Başkanı Halil Uçar, Bulgar sevgililere, daha önce cumhuriyet savcısına verdikleri ilk ifadeleriyle mahkemede verdikleri ifadelerin çeliştiğini, benzinlikteki kamera görüntülerinde de Daniel Yankov'un iki kişiyle arabanın etrafında gezerek araçtaki zula yerlerini gösterdiğini hatırlattı. Önceki ifadelerini reddeden Daniel Yenkov, benzinlikte iki kişiyle değil tek kişiyle konuştuğunu söyledi. Bunun üzerine kamera görüntülerinin yeniden izlenmesi için duruşma ertelendi.

Ali Can ZERAY

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title