Haberler

Bülent Uygun: "Bizim Ceza Almamız Yanlış Olur"

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Trabzonspor Maçındaki Olaylarla İlgili Olarak, "Bizim Takımın Herhangi Bir Şekilde Ceza Alması Bence Yanlış Olur. Çünkü Hiçbir Şekilde Bizim Takım Herhangi Bir Şey Yapmadı Diye Düşünüyorum" Dedi.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Trabzonspor maçındaki olaylarla ilgili olarak, "Bizim takımın herhangi bir şekilde ceza alması bence yanlış olur. Çünkü hiçbir şekilde bizim takım herhangi bir şey yapmadı diye düşünüyorum" dedi.

Kulüp tesislerinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Uygun, Trabzon'da 88. dakikaya kadar iki takımın da iyi bir futbol oynadığını, Trabzon seyircisinin misafirperverliğini gösterdiğini ve iyi oyunlarını alkışlarla desteklediğini söyledi.

Oyunun son dakikalarında Ayman'ın "maçın stresinden ve takımın o anki şartlarından olsa gerek", Balili'ye sert girdiğini, bu pozisyon sonrası iki takım oyuncuları arasında gerginlik yaşandığını ve daha sonra bir taraftarın sahaya girmesiyle istenmeyen olayların çıktığını ifade eden Uygun, maçın kalan son anlarının oynanması için yaklaşık 45 dakika beklediklerini, olaylar sırasında sağduyulu davrandıklarını, insanlara zarar gelmemesi için çaba gösterdiklerini kaydetti. Uygun, "Biz Sivasspor olarak üzerimize düşen görevi yaptık" dedi.

Ligin stresli ortamından sevgi ortamına bir an önce geçilmesi ve sevgi tohumlarının artık bu maçla Karadeniz'den atılması gerektiğini ifade eden Uygun, ''Çünkü Türkiye'de herkesin birbirine ihtiyacı var. Spor, dostluk, kardeşlik, sevgi ve barış çerçevesinde olduğu sürece güzel oluyor. Sevgi tohumları bir an önce ekilmeli'' diye konuştu.

Federasyonun bu olayların caydırıcılığı için gerekli prosedürü uygulayacağını belirten Uygun, ''Belki biz kurallar gereği 3 puan almış olacağız. Ama biz (keşke alsaydık, almasaydık) olayından ziyade, bir daha bu olayların olmamasını ve böyle kötü olayların cereyan etmemesini istiyoruz ve diliyoruz'' dedi.

Sivasspor olarak ligde gerek oynadıkları futbolla, gerekse centilmenlikleri ile futbolseverler tarafından alkışlanan bir takım olmak istediklerini ifade eden Uygun, bu konuda Sivassporlu taraftarlardan da destek isteyerek, ''Sivasspor onların yüzünü kara çıkartmayacak şekilde mücadelesine devam edip, en üst sıralarda yerini almaya çalışacaktır'' diye konuştu.

Sivasspor seyircisinin Sivas'ta yenildikleri maçlardan sonra bile rakip takımların futbolcularını ve taraftarını alkışlayarak uğurladığını anlatan Uygun, aralarında gazetecilerin de bulunduğu bazı kişilerin Sivas'taki bazı maçlarda centilmenliğe aykırı davranışların yaşandığına dair yorumlar yaptığını ileri sürdü.

Bu kişileri uyaran Uygun, Sivas'ta hiç kimsenin burnu kanamadan, hiçbir olay olmadan maçlar oynandığını, Sivas seyircisinin çok centilmen olduğunu söyledi.

''Olaylardan dolayı savunması istenen oyuncu var mı?'' şeklindeki soru üzerine Uygun, ''Yani nefsi müdafaa var tabii. Bunlardan hiçbirine istemek gibi bir şey olacağını zannetmiyorum'' dedi.

Futbolcularının kendilerini korumak için ister istemez bazı davranışlarda bulunduğunu anlatan Uygun, ''Öyle olacağını zannetmiyorum ama olursa da biz savunmamızı veririz. Onun dışında benim dediğim gibi asıl problemim, 3 günden beri bu olayların konuşulup, futbolcularımı İstanbul Büyükşehir Belediye maçına maalesef konsantre etmekte zorluk çekiyorum. Bir an önce bunları unutup, ne karar verilecekse verilmesi kanaatindeyim'' diye konuştu.

Futbolcuları Muhammed, Mehmet, Murat, Sedat ve Yasir'in PFDK'ya sevk edilip edilmeyeceği yönündeki soru üzerine, oyuncularının disiplin kuruluna sevk edilmeyeceğini düşündüğünü belirten Uygun, ''Muhammed orada zaten ayırt ediyor. Mehmet orada asıl darbeyi yiyen. Arkada darbeyi yiyenlerden bir tanesi Yasir. Darbeyi vuranın arkasından refleks itibariyle koşuyor, vurma yok. Murat'ın kafasına zaten yumrukla vurulmuş'' dedi.

Olaylar sırasında en büyük problemin özel güvenlikçilerin biraz taraftar gibi düşünmesi olduğunu ileri süren Uygun, ''Onun dışında bir de medya mensubu arkadaş cezasını almış. Bir de onun buradaki fevri hareketi. Yine sahaya atlayan 7-8 tane arkadaşın maalesef yaptığı hareketlerdir. Bizim takımın herhangi bir şekilde ceza alması bence yanlış olur. Çünkü hiçbir şekilde bizim takım herhangi bir şey yapmadı diye düşünüyorum'' diye konuştu.

Uygun, Trabzonspor'un Mısırlı oyuncusu Ayman'ın Balili'yi telefonla aramasıyla ilgili de ''Evet, Ayman güzel bir jest yaptı. Müslümanlığa yakışan bir jest yaptı. Ayman ile Balili telefonda görüştüler'' dedi.

Ayman ile Balili'nin yarı Türkçe, yarı İngilizce yaptığı görüşmede, birbirlerine aralarında bir problem olmadığını, ekmek parası için mücadele ettiklerini ve aralarındaki gerginliği ortadan kaldırdıklarını ilettiklerini söyleyen Uygun, Türkiye'nin tüm dinlerin en iyi bir şekilde yaşandığı bir ülke olduğunu, din ve inanç özgürlüğü konusunda herkesin hoşgörülü ve sağduyulu olması gerektiğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title