Haberler

    Bulaşık Deterjanı ile Yapmamanız Gereken 7 Şey

    Bulaşık deterjanı artık sadece mutfakta değil, evin neredeyse her alanında temizlik için kullanılabiliyor. Diğer malzemelerden daha az aşındırıcı olması ve arkasında bıraktığı gıcır gıcır temizlik hissi nedeniyle birçok kişi onu genel temizlikte de tercih ediyor. Ancak bulaşık deterjanı kullanırken dikkat etmeniz gereken noktaları biliyor musunuz? Asla diğer ürünlerle karıştırmayın Temizlik ürünlerinin birbiriyle karıştırılmamaları genel bir kural aslında. İçerdikleri bazı kimyasalların karıştığında zehirli hale gelmesi nedeniyle temizlik yapmaya karar verirken sağlığınızdan

    Bulaşık deterjanı artık sadece mutfakta değil, evin neredeyse her alanında temizlik için kullanılabiliyor. Diğer malzemelerden daha az aşındırıcı olması ve arkasında bıraktığı gıcır gıcır temizlik hissi nedeniyle birçok kişi onu genel temizlikte de tercih ediyor. Ancak bulaşık deterjanı kullanırken dikkat etmeniz gereken noktaları biliyor musunuz?

    Asla diğer ürünlerle karıştırmayın

    Temizlik ürünlerinin birbiriyle karıştırılmamaları genel bir kural aslında. İçerdikleri bazı kimyasalların karıştığında zehirli hale gelmesi nedeniyle temizlik yapmaya karar verirken sağlığınızdan olabilirsiniz. Özellikle çamaşır suyuyla karıştığında ortaya çıkan zehirli gaz sadece kullandığınız malzemeye ya da cildinize değil, solunum yoluyla ciğerlerinize de zarar verebilir. Eğer zorlu lekelerle başa çıkmakta zorlanıyorsanız, farklı bir ürüne geçmek için daha önce kullandığınız ürünün tamamen temizlendiğinden emin olun.

    Demir döküm kaplarda kullanmayın

    Birçok kişi bunda sorun olmadığını düşünse de bulaşık deterjanı demir döküm kaplara zarar verebilir. Alternatif olarak yağ ve tuzla temizleyebilirsiniz.

    Moka potu temizlemeyin

    Ülkemizde son yıllarda popüler olan moka pota kahve çaydanlığı da denebilir. Alt kısma konulan su, kaynadıkça buhar halinde üste geçerek kahvenin hızlıca demlenmesini sağlar. Ürünün bir özelliği ise kahvenin demlendikçe yüzeye yapışması ve tadının gün geçtikçe oturmasıdır. Bulaşık deterjanı maalesef bu döngüyü kıracaktır. Moka potu temizlerken sadece ılık su kullanmalısınız.

    Bulaşık makinesinde kullanmayın

    Eğer makinenize kendi özel ürünleri yerine bulaşık deterjanı koyarsanız, aşırı köpüren yapısı nedeniyle bulaşıklarınızın tam durulanmamasına ya da makinenizin bozulmasına neden olabilirsiniz. Hatta miktarı artırırsanız komedi filmlerinden aşina olduğumuz köpüklerle kaplı mutfak sahnesini evinizde yaşamanız işten bile değil!

    Çamaşır makinesinde de kullanmayın

    Bulaşık deterjanı sert yapılı ve dayanıklı tekstil ürünlerinin temizliğinde yaygın olarak kullanılıyor. Ayakkabılar, kotlar ya da kalın ketenlerin üzerindeki lekeleri kolaylıkla çıkarsa da ipek ve deri gibi hassas kumaşlardan uzak tutmakta yarar var. Çamaşır makinesine asla dökülmemesinin nedeni ise üstteki maddeyle aynı aslında; makinenizin başa çıkabileceğinden fazla köpük!

    Arabanızı yıkamayın

    Arabanızın boyası dayanıklı görünse de aslında oldukça naziktir. Bulaşık deterjanının güçlü ve aşındırıcı yapısı ise boyaya kolaylıkla zarar verir. Üstteki koruyucu katmanın soyulmasını ve boyanın ömrünün azalmasını istemiyorsanız arabanız için üretilmiş özel ürünleri kullanmaya dikkat edin.

    Cildinize temas ettirmeyin

    Yüzünüz, cildinizin en hassas bölgesi ve arabanın boyasını aşındıran ya da tencerenin katılaşmış yağlarını kolaylıkla temizleyen bir malzemeyi cildinize sürmek istemezsiniz. Hatta çocuklar ve yaşlıların nazik cildinde, deterjan yanıklara dahi neden olabilir. Bu nedenle bulaşık yıkarken eldivenlerinizi takmayı unutmayın.

    Kaynak: Milliyetemlak.com / Emlak

    Emlak Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title