Haberler

Bu Mahallede 3 Aydır Sular Akmıyor...kullanmadıkları Suyun Parasını Ödüyorlar

Bu mahallede 3 aydır sular akmıyor.

Bu mahallede 3 aydır sular akmıyor...Kullanmadıkları suyun parasını ödüyorlar

3 aydır suları akmayan vatandaşlar, açık çeşmeden geçen havanın parasını ödüyorlar

KIRIKKALE - Kırıkkale'nin Aşağı Mahmutlar Mahallesi Depocular Caddesi mevkisinde yaşayan vatandaşlar yaklaşık üç aydır susuzluk çekerken bir yandan da kullanamadıkları suyun parasını ödüyorlar.

Merkeze bağlı Aşağı Mahmutlar Mahallesi sakinleri son günlerde susuzluk yaşıyorlar, yaşanan susuzluk mahallenin yüksek kısmında kalan Depocular Caddesi mevkisinde ise yaklaşık 3 aydır sürüyor. Yaz aylarının başından bu yana burada suyun olmadığını söyleyen Meral Özen, zor şartlarda yaşadıklarını söyledi. Temizlik ve insani ihtiyaçları gidermek konusunda büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Özen, bahçelerindeki ağaçların, kuruduğunu, hayvanlarının susuzluk yaşadıklarını dile getirdi. Sırf susuzluk sebebiyle kurban kesemediklerini belirten Özen, susuzluğun hem kendileri hem de yakın çevredekiler için hayati derecede sıkıntılı olduğunu kaydetti.

"Açık çeşmeden geçen havanın parasını ödüyoruz"

Her gün eşinin mahallenin merkezi kısmında bulunan kısık da olsa akan bir çeşmeden su getirdiğini ifade eden Özen, bunun kendilerine büyük bir yük olduğunu, kocasının işte olduğu zamanlarda yer yer ufak oğlunun mahalle merkezinden dik yamacı tırmanarak su taşıdığını, bunun çocuğu için büyük bir zorluk olduğunu altını çizdi. Üç aydır suya ulaşamamalarına rağmen, su faturası ödediklerini belirten Özen, yetkilere bu borcun nereden kaynaklandığını sorduğunda açık çeşmeden geçen havanın parasını ödedikleri yönünde bir cevap aldıklarını anlattı. Özen, yaşanılan bu dönemde kendilerinin yaşadıkları sıkıntıların çağa uymadığına dikkat çekti.

"Tuvalete de çıkamıyoruz, her yer kokuyor"

Aynı bölgede yaşayan Dursun Tanyeli yaşadıkları sıkıntıyı şöyle dile getirdi: "Biz 50 senedir burada doğru dürüst su görmedik, 3 aydır da hiç suyumuz yok. Biz yol, hastane, okul, istemiyoruz, su istiyoruz. Sudan başka bir şey istemiyoruz. Tuvalete de çıkamıyoruz, her yer kokuyor. İçeri giremez olduk, yemek yiyemez olduk, kim duyacaksa duysun bizim feryadımızı da arzumuzu yerine getirsinler artık."

"Kot farkından kaynaklanıyor"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kırıkkale Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ali Kürşat Altop, yaşanan sıkıntının bölgedeki kot farkından kaynakladığını, depoların yetersiz geldiğini ve sorunun giderilerek suyun bugün itibariyle bölgeye verildiğini belirtti. Yeni kuyular açarak ise sorunun tamamen çözüleceğini dile getirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Mahmutlar Kırıkkale Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title