Haberler

Renault Megane Sedan'ı Bursa Üretecek Dünya Kullanacak

Güncelleme:

Oyak Renault'nun Genel Müdürü Tunç Başeğmez, 200 milyon euro yatırımla Megane Sedan modelini Türkiye'de üretmeye başlayacaklarını ve üretimin yüzde 80'inin ihracata yönelik olacağını söyledi.

Dünyaca ünlü Fransız otomobil üreticisi Renault, Megane Sedan modelini artık Türkiye'de üreteceğini duyurdu.

ÜRETİM BUGÜN BAŞLADI

Fransız Renault Grubu ve Oyak'ın iştiraki Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, 200 milyon euro yatırım ile 700 istihdam sağlayacak yeni Megane sedan modelinin seri üretimine bugün başladı.

"ÜRETİMİN YÜZDE 80'İ İHRAÇ EDİLECEK"

Oyak Renault Genel Müdürü Tunç Başeğmez, düzenlenen endüstri lansman toplantısında yeni Megane sedan modelinin sadece Türkiye'de üretileceğini ifade ederek, "Modelin ömrü boyunca yıllık 90,000 kapasite ile toplam 500,000 araç üretilmesi hedefleniyor. Üretimin yüzde 80'i ihraç edilecek" dedi.

"70'DEN FAZLA ÜLKEYE İHRAÇ EDİYORUZ"

Toplantıda konuşan Renault Grubu Avrasya Başkanı Denis Le-Vot, Renault'nun Türkiye'ye 1971'de kuruluşundan bugüne kadar 3 milyar doların üzerinde yatırım yapıldığını belirterek, "Türkiye Renault Grubu'nun dördüncü büyük pazarı. Geçmişte sadece iç pazara yönelik olan bir platformu, zaman içinde büyük bir ihracat platformuna dönüştürdük, bugün üretimimizin yüzde 80'ini 70'ten fazla ülkeye ihraç ediyoruz" dedi.

"BİZİM İÇİN GURUR KAYNAĞI"

Bu (araç) Renault grubunun Türkiye'ye, Oyak ve Renault çalışanlarına güveninin kanıtı, bizim için gurur kaynağı" dedi. Le-Vot, üretimin planlanan tarihte başlatıldığını belirtti.

"PROJENİN BAŞINDAN İTİBAREN GÖREV ALDIK"

Başeğmez Oyak Renault mühendislerinin yeni Megane projesinin başından itibaren tasarım geliştirme aşamasında görev aldıklarını ifade ederek, ilk defa bir aracın proje süresincde Renault ar-ge merkezinin araç mimari sorumluluğunu aldığını belirtti.

Başeğmez, "İlk defa bir aracın tüm seri hayatı ve yeni projelerin sorumluluğu Oyak Renault mühendislerine teslim edildi" dedi.

Oyak Renault fabrikasında Megane sedan modelinin yanı sıra Clio ve Clio Grand Tourer modelleri üretiliyor. Yeni model üretimi 2009 yılında başlayan ve Haziran ayında sona eren yine aynı segmentteki Fluence modelinin yerini alıyor.

EN ÇOK İHRACAT YAPAN OTOMOBİL ÜRETİCİSİ RENAULT

Kapasitesi yılda 360,000 araç olan fabrika geçen yıl 338,240 adet araç üretirken OSD verilerine göre 270,299 araçla üretiminin yüzde 80'ini ihraç etti. Adet bazında Türkiye'de en çok ihracatı yapan otomobil üreticisi olan Renault, ülke ihracatının ise adet bazında yüzde 27'sini gerçekleştirdi.

Şirket bu yılın ilk yedi ayındaki 159,162 adet ile Türk otomotiv sektörünün toplam ihracatının yüzde 24.5'ini gerçekleştirdi.

Oyak Renault'ta Renault grubunun yüzde 51, OYAK'ın yüzde 49 payı bulunuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Renault Otomobil Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title