Haberler

Brüksel: Irak Başbakan Yardımcısı Salih, AB ile Ticaret ve İşbirliği Görüşmeleri İçin Brüksel'e Geldi

Irak Başbakan Yardımcısı Behram Salih, Avrupa Komisyonu Irak ile Ticaret ve İşbirliği Anlaşması Çerçevesinde AB Temsilcisi Benita Ferrero Waldner ve AB Ticaret Komiseri Peter Mandelson ile Belçika'nın Başkenti Brüksel'de Bir Araya Geldi.

Irak Başbakan Yardımcısı Behram Salih, Avrupa Komisyonu Irak ile Ticaret ve İşbirliği Anlaşması çerçevesinde AB Temsilcisi Benita Ferrero Waldner ve AB Ticaret Komiseri Peter Mandelson ile Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir araya geldi.

Ticaret ve İşbirliği Anlaşması çerçevesinde görüşmek üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir araya gelen Irak Başbakan Yardımcısı Salih, AB Temsilcisi Waldner ve AB Ticaret Komiseri Mandelson, görüşmenin ardından bir basın toplantısı düzenledi. AB temsilcisi Waldner, "Irak ile ticaret ilişkilerimiz bu görüşmeyle bir adım daha ilerledi. AB olarak Irak ile ticaret, çevresel sorunlar, kültürel gelişmeler ve ortak işgücü gibi hassas konularda birlikte adım atmayı ümit ediyoruz. Geçmişte olduğu gibi şuanda da Irak halkına insani yardım yapacağız ve aynı zamanda eski güçlerine kavuşabilmeleri içinde destek vereceğiz" dedi.

AB Ticaret Komiseri Mandelson ise, "Irak ticari alanda gelişmekte olan yeni bir güç ve bizde elimizden geldiği kadar gerek ticari, gerek politik, gerekse ekonomik ve sosyal alanda Irak halkını destekleyeceğiz. Irak halkına yalnızca vaatlerde bulunmuyoruz, bunları gerçekleştireceğiz ve bu yolda beraber adımlar atacağız. Gelecekte Irak'ın ne kadar önemli bir ülke olduğunu hep birlikte göreceğiz. Irak, petrol ve gaz bakımından çok zengin bir ülke" diye konuştu.

Irak Başbakan Yardımcısı Salih, "Irak'ın eski haline dönmemesi için terörizm ve tüm zorluklara göğüs germeye hazırız. Bu zorlukları aşmak için AB ile çalışacağız. Ortadoğu'da halkın yönettiği demokratik bir ülke kuracağız. Bu söylediklerimizin kolay olmayacağını biliyoruz ama bunu başarmak elimizde. Gelecekte Irak yönetiminin demokratik olup olmaması da, Irak halkının birlikte düşünebilme ve ortak karar alabilmelerine bağlı" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title