Haberler

Brüksel: Belçika'da Dünyanın En Büyük Akvaryumu Yapıldı

Belçika'nın Anvers Şehri'nde, soyu tükenmekte olan balıkların koruma altına alınması amacıyla dünyanın en büyük akvaryumu yapıldı.

Belçika'nın Anvers Şehri'nde, soyu tükenmekte olan balıkların koruma altına alınması amacıyla dünyanın en büyük akvaryumu yapıldı.

Belçika'da 3 katlı bir binada 1 milyon 200 bin litre su kullanılan ve içinde 250'den fazla balık türü bulunan 'Aquatopia' ismi verilen bir akvaryum yapıldı. 10 milyon Dolar'dan fazla para harcanan projenin amacının, soyu tükenmekte olan balıkların koruma altına alınmasını sağlamak olduğu açıklandı. Birkaç bölümden oluşan akvaryumun suyu, özel filtrelerle temizleniyor ve akvaryumlar arasındaki bağlantı 15 kilometrelik borularla sağlanıyor. Akvaryuma koyulan balıkların fiyatı açıklanmazken, sadece az bulunan bir köpek balığı türünün 16 bin avro olduğu söyleniyor. Projenin en dikkat çekici özelliği ise, 'köpek balığı tüneli' denilen 3 buçuk metre çapında ve 40 metre uzunluğunda özel kalın bir camdan yapılmış akvaryumu gezmeye gelenler için yapılan bölüm. Ziyaretçiler bu tünelde balıkları seyredebiliyor. Akvaryumda çocuklar için özel oynama bölümü ve yetişkinler için çay, kahve içerek akvaryumu seyredebilecekleri bölümler bulunuyor.

8 Euro karşılığında ziyaret edilebilen akvaryumun yıl sonuna kadar ziyaret açık olacağı belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title