Haberler

Boyabat'ta Kötü Alışkanlıklarla Mücadele Çalışmaları

Sinop'un Boyabat İlçesinde, Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı Tarafından Sigara, Alkol ve Uyuşturucu Maddeyle Mücadele Çalışmaları Kapsamında Bir Dizi Konferans ve Kültür Etkinliği Düzenlendi.

Sinop'un Boyabat ilçesinde, Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı tarafından sigara, alkol ve uyuşturucu maddeyle mücadele çalışmaları kapsamında bir dizi konferans ve kültür etkinliği düzenlendi.

Boyabat Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda altı seans ve belediye düğün salonunda bir seans olmak üzere toplam 7 seansta gerçekleştirilen etkinliğe yaklaşık bin 200 öğrenci ile 100 öğretmen ve 200 veli katıldı. Programlara konuşmacı olarak katılan sosyolog İrfan Akpınar, serbestlik hizmetlerinin amacı, denetimli serbestliğin neyi kapsadığı, ceza adalet sisteminde çalışma cezası ve koruma kurulları hakkında bilgi verdi. Uyuşturucu, sigara ve alkolün etki ve zararları konulu sunu ve slayt gösterisini ise Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Vekili Metin Yalçın sundu. Uyuşturucu madde bağımlılarının gerçek yaşam öykülerini anlatan "çığlık" adlı tiyatro oyununun sergilendiği etkinliklerde sigara, uyuşturucu ve alkolün zararları ile ilgili katılımcılara broşür ve kitapçıklar da dağıtıldı.

Etkinliğin ilk seansına Sinop Valisi Zeki Şanal, Sinop İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ömer Faruk Sayıl, Sinop İl Emniyet Müdürü Tahir Bayındır, Boyabat Kaymakamı Fatih Kocabaş, Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin, Boyabat Belediye Başkanı Mehmet Ermiş, Boyabat Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Ali Bahadır, Denetimli Serbestlik ve Yardım Hizmetlerinden Sorumlu Daire Başkanı Vehbi Kadri Kamer, Bakanlık Tetkik Hakimi Yüksel Erdoğan, Boyabat Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Zekeriya Erdoğan, Boyabat Baro Temsilcisi Hüseyin Çelik de katıldı.

(SÖ-SA)

28.05.2007 16:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title