Haberler

    Bosna'dan Veda Busesi: 3-1

    İkinci maç sonrası turnuvaya veda etmesi kesinleşen Bosna-Hersek, son maçında mutlak galibiyete ihtiyacı olan İran'ı 3-1'lik skorla mağlup etti.

    2014 Dünya Kupası F Grubu'nda turnuvaya veda etmesi kesinleşen Bosna-Hersek, gruptan çıkabilmek için mutlaka kazanması gereken İran'ı 3-1'lik skorla mağlup ederek galibiyetle Brezilya'ya veda ederken, İran da bu sonuçla elenen takımlar arasına katıldı.

    BOSNA HIZLI BAŞLADI

    Karşılaşmanın ilk yarısına hızlı başlayan taraf Bosna-Hersek oldu. Avrupa temsilcisi ilk bölümlerde özellikle kanat organizasyonlarıyla rakip kalede tehlikeler yaratmaya çalışırken, Edin Dzeko da etkili oyunuyla göz doldurdu. 4. dakikada sağ kanattan yapılan ortada ceza sahası içi sağ çaprazda topu kontrol eden Dzeko'nun sert vuruşunda savunmaya da çarpan top az farkla üstten auta gitt. Bu pozisyonun beş dakika sonrasında Bosna bir kez daha gole yaklaştı. Bu kez sol kanattan yapılan ortada Dzeko penaltı noktası üzerinde köşeye doğru düzgün bir vuruş yaptı ama Haghighi topu kornere çeldi.

    DZEKO KİLİDİ AÇTI

    İlk 15 dakikalık bölüm sonrasında İran rakip ataklar karşısında iyi direnmeye başlayınca oyuna denge geldi. Queiroz'un öğrencileri daha çok kontrataklarla fırsat yaratmaya çalışsa da bunda pek başarılı olamadılar. Maçta temponun düşmeye başladığı anlarda ise sahneye Dzeko çıktı. 23. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan golcü oyuncu, kaleye yaklaşık 25 metrelik mesafeden sol ayağıyla sağ köşeye doğru düzgün bir vuruş yaparak fileleri havalandırdı: 1-0.

    İRAN CEVAP VEREMEDİ

    Maçın kırılma anlarından birisi, golün hemen sonrasında yaşandı. 24. dakikada sağ kanattan gelişen İran atağında ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Shojaei'nin vuruşunda top üst direkten geri geldi. Dönen topu önünde bulan Ghoochannejhad bekletmeden vuruşunu yapmak istedi ama onun için ofsayt bayrağı kalktı. İlk yarım saatlik dilimin ardından da İran rakip yarı sahada daha fazla görünmeye başlasa da, istediği boşlukları bir türlü bulamayınca yeteri kadar pozisyon üretemedi. 42. dakikada Bosna ikinci gole yaklaştı. Dzeko'nun nefis arapasında ceza sahası içi sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Vrsajevic, istediği vuruşu yapamayınca top farklı bir şekilde uzak kale direğinin yanından auta çıktı ve ilk 45 dakika 1-0'lık Bosna üstünlüğüyle sona erdi.

    PJANIC İŞİ BİTİRDİ

    Karşılaşmanın ikinci yarısında da oyunun genel olarak kontrolü Bosna-Hersek'teydi. İran'ın tüm umutlarını tüketen gol ise 59. dakikada geldi. Tehlikeli bölgede kaptırılan top sonrası gelişen atakta ceza sahası dışında topla bluşan Susic, soldan içeri sokulan Pjanic'i gördü. Sol çaprazda topu alan yıldız futbolcu, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda sağ ayağıyla yerden bir vuruş yaparak fileleri havalandırdı ve fark ikiye çıktı.

    BOSNA'YA REHAVET ÇÖKTÜ

    Golden sonra İran biraz daha hareketlendi ve özellikle sol kanattan geliştirdiği ataklarla Bosna savunmasını zorladı ancak bu kısa süren baskı bölümlerinde de gol çıkarmayı başaramadı. 65. dakikada Dejagah'ın pasında soldan ceza sahasına sokulan Alireza'nın sol ayağıyla yerden yaptığı vuruşta top kaleci Begovic'de kaldı. Skor avantajını elinde bulunduran Bosna-Hersek, karşılaşmanın son 20 dakikalık bölümünde ise direnci tamamiyle kırılan rakibi karşısında oyunu istediği gibi yönlendirdi. 68'de sol kanatta topla buluşan Kolasinac, rakibinden sıyrılığ dar açıdan sol ayağıyla yerden bir vuruş yaptı ama son anda köşeye uzanan kaleci Haghighi topu kornere çeldi.

    SON BÖLÜMLERDE KARŞILIKLI GOLLER

    Maçın son dakikalarında ise tempo arttı. İran, üst üste kullandığı köşe vuruşları sonrasında golü buldu. 82. dakikada ceza sahası içine doğru doldurulan topu sol çaprazda kontrol eden Nekounam, arka direkteki Ghoochannejhad'ı gördü. O da müsait pozisyonda boş kaleye yaptığı vuruşla fileleri havalandırdı: 2-1. Bosna'nın bu gole cevabı ise gecikmedi. Ani gelişen atakta Salihovic'in pasında sağdan ceza sahasına sokulan Vrsajevic, çaprazda uzak köşeye doğru sert bir vuruş yaptı ve direk içine çarpan top ağlarla buluştu: 3-1. Bu gol, aynı zamanda 90 dakikanın da sonucunu belirleyen gol oldu.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Saraybosna Edin Dzeko İran Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title