Haberler

Bodrum'da tarihi yapılar yeniden canlanacak

Güncelleme:

Bodrum'un farklı noktalarında bulunan tescilli tarihi yapılar restore edilerek yeniden kültür turizmine kazandırılacak.

Bodrum'un farklı noktalarında bulunan tescilli tarihi yapılar restore edilerek yeniden kültür turizmine kazandırılacak.

Bodrum Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde yer alan Proje ve Fon Yönetimi Birimi tarafından hibe kaynakları kullanılarak hazırlatılan projelerden Gerenkuyu mevkiinde yer alan tescilli tarihi yapı ile Sandıma mevkiinde yer alan tescilli sarnıç restorasyon projeleri 2020 yılında yapılacak ihalelerle başlayacak.

Kültür turizmine kazandırılacak

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın "kültür turizmini" geliştirmek amacıyla başlattığı restorasyon projeleri için tüm hazırlıklar tamamlandı. Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan alınan onayların ardından, restorasyon projelerinin uygulamaları için de hibe kaynağına yapılan başvurular sonuçlandı. Gerenkuyu mevkiindeki tescilli tarihi yapı için 553 bin 701,69 TL, Sandıma mevkiindeki tescilli sarnıç için 161 bin 715,26 TL hibe alınmaya hak kazanıldı. Her iki restorasyon projesinin uygulamasının başlaması için 2020 yılında ihaleye çıkılması planlanıyor. İhale sürecinin ardından ise restorasyon projelerinin uygulaması başlayacak.

Sandıma camii, köy odası ve çeşme için çalışmalarda sona gelindi

Bodrum Belediyesi Proje ve Fon Yönetimi Birimi, işlemleri tamamlanan iki proje dışında Osmanlı Devleti'nin 116'ncı Şeyhülislamı Ömer Lütfü Efendi tarafından yaptırıldığı düşünülen ve bu yönde çeşitli izler bulunan Sandıma Camii ve cami ile ortak duvarı bulunan tescilli köy odası ve çeşmede de restorasyon projesi yapmak için gerekli çalışmalara başladı. Mülkiyeti Maliye Hazinesi'nde, kullanım hakkı Diyanet İşleri Başkanlığı'nda bulunan Sandıma Camii ile bitişiğinde yer alan ve Bodrum Belediyesi mülkünde olan tescilli köy odası ve çeşme için de Bodrum Belediyesi tarafından bütüncül bir restorasyon projesi, hibe kaynağı ile hazırlatılmış olup, Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan da onayları alındı, restorasyon uygulaması için de hibe başvurusunda bulunulacak. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Aras Bodrum Muğla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title